Линеа Латанцио живее в скромен дом, след като продава луксозния си имот в САЩ, за да може да осигури по-добър живот на домашните си любимци. 60-годишната Латанцио през живота си е осиновила повече от 28 000 котки. Безпристрастната грижа на Линеа към котките започва, след като през 90-те години посещава приют за животни и помага на баща си да осинови домашен любимец. В продължение на 7 години 69-годишната любителка на котки е гледала животните със собствени средства, докато през 1992 г. успява да намери необходимите средства, за да облекчи разходите за издръжка на животните.

Във видеоклип в YouTube тя споделя, че дори е продала брачната си халка, за да може да се грижи за котките. През 2004 г. Линеа получава щедро дарение, с което успява да закупи съседната земя и така разширява периметъра на дома си за бездомни животни. 

"The Cat House on the Kings" е името на дома в Калифорния, където всеки доброволец може да осинови домашен любимец. Въпреки голямата си любов към котките, Линеа се надява да има повече хора, които са готови да осигурят дом за част от котките в приюта, който тя създава.