Великата актриса и една от най-красивите жени, които някога са живели на Земята, е споделила приживе, че сърцето ѝ принадлежи на тях – на пастата. Веднъж в седмицата тя си устройвала празник и приготвяла тези изкушаващи спагети по рецептата, която наследила от баба си. Опитайте ги и вие, няма да съжалявате! Божествено вкусни са!
Необходими продукти:
• 1 малка глава лук, нарязана на ситно
• 2 нарязани скилидки чесън
• 2 средни моркова, нарязани на кубчета
• 2 стръка целина
• 2 големи консерви домати в собствен сос
• 1 голяма връзка пресен босилек
• 2 супени лъжици зехтин
• спагети от твърда пшеница
• сол и черен пипер на вкус
• настъргано сирене Пармиджано - Реджано
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера сложете нарязаните лук, чесън, моркови, целина и домати. Поръсете със зехтин. Вземете половин връзка босилек и отделете всички листа от дръжките (трябва да получите около ½ чаша). Добавете листата босилек в тигана със зеленчуци. Периодично разбърквайте, докато се "стопят" парченцата домати. Оставете на слаб огън за около 45 минути. След това (когато нарязаните зеленчуците омекнат), изключете котлона. Оставете ги да престоят около 15 минути.
В това време напълнете друга голяма тенджера с 4 литра вода. Вземете останалия босилек и го накъсайте на много ситно. Подсолете водата и като кипне - сложете спагетите, варете до състояние ал денте (обикновено времето за готвене е посочено върху опаковката, бъдете внимателни да не ги преварите).
Опитайте соса, добавете сол и черен пипер. Поднесете спагетите, щедро поляти със соса, с настърган Пармезан и ситно нарязани листа от босилек.
Виж още:
Спагети с песто от коприва
Вкусни мъфини от спагети
Пълнозърнести спагети със спанак и кедрови ядки