Краят на годината наближава и за първи път реших да не правя никакви новогодишни обещания. Абсолютно никакви. Честно казано смятам, че тези обещания ни носят толкова много напрежение, че не успяваме да ги изпълним и у нас се заражда тежкото чувство за вина. Започваме да смятаме, че не сме достатъчно добри, не сме достатъчно силни и не заслужаваме да получим това, което сме искали. Тези новогодишни обещания дават възможност на гадното момиче, дремещо в нас – нашето его, да се покаже в целия си блясък. И когато то заблести, знае как да подпали всичко около себе си.

През повечето време сме толкова заети да обичаме другите, че не ни остава време да обичаме себе си. Но трябва да знаем, че ако не си даваме достатъчно внимание, грижи и любов сами на себе си, не бихме могли да ги дадем и на другите. Любовта започва от самите нас. Тази година забравям за обещанията на моето его и ще го прогоня, пишейки искрено любовно писмо до самата мен.

Съветвам ви да направите същото! Вземете чаша топъл чай, любимият си химикал, сгушете се в любимото кътче от дома си и напишете любовно писмо и до себе си. Ако не знаете какво точно да напишете, помислете какво бихте посъветвали най-добрата си приятелка, ако тя също искаше да изпрати любовна бележка до себе си. Невероятно е колко ни е лесно да казваме позитивни неща на останалите, а колко ни е трудно да го правим за самите нас.

Гледайте само напред и обичайте себе си! Бъдете сами за себе си източник на вечна топлина, светлина, доброта и кураж. Както казах по-рано, любовта започва от самите нас!

Уважаемо красиво и блестящо мое Аз,

Ще посветя следващата година на това да те обичам безусловно, с цялото си сърце и с най-чистата любов, която може да съществува. Ти си красива и невероятна – както душевно, така и външно и заслужаваш съвсем същото количество любов, което даваш и на другите.

Смятам да те раздвижа с любов, да ти помогна да се задълбочиш в йога практиките, да ти прощавам винаги, да те глезя винаги с качествена храна и да прекарваме много време сред природата, вслушвайки се в шума на дърветата, гледайки как цветята растат и чувствайки пясъка под краката. Винаги да съм с теб, независимо от всичко.

Ще ти казвам всеки ден колко си красива и колко си ценна. Ще ти напомням, че си една силна и уверена жена и че си достатъчна – напълно достатъчна! Тази година ще те почета, дарявайки те с цялата истина и няма да крия нищо повече от теб. Ще съм до теб всеки един ден. Ще стоя зад теб, защото заслужаваш уважение и не трябва да се примиряваш с нищо по-малко. Силата и куражът винаги ще бъдат на преден план.

Ще ти давам всичките грижи, които заслужаваш. Винаги ме изумява това, което ми даваш, твоята непоклатима подкрепа, твоята способност да лекуваш сама раните си и ентусиазмът, с който следваш мечтите си. Те са като красиви цветя, които ти поливаш и отглеждаш с цялата си любов, обръщайки внимание на всяка една разцъфтяваща пъпка. Ти сияеш, правейки малки крачки напред към мечтите си. Продължавай да се движиш, продължавай да се доказваш и продължавай да следваш намеренията си всеки един ден. Продължавай да вярваш!

Обичам теб, моето тяло, затова че всеки един ден ме пренасяш през приключенията на живота и силата ти никога не остава незабелязана. Ти си един красив кораб, ти си моят храм и ще обичам всяка твоя бръчица и всяка твоя трапчинка, защото благодарение на теб се намирам там, където сме сега. Ти никога не ме предаде, никога не ме разочарова и затова тази година ще те обичам, всяка част от теб, всяко твое несъвършенство – всичко, което си ти. Никога повече няма да се срамувам от теб.

Милостта и състраданието, което показваш на другите и винаги изпълненото ти с надежда сърце, ме кара да вярвам в добротата на нашето човечество. Уязвимостта, която показваш всеки ден, демонстрирайки искреността и увереността си е нещо наистина невероятно. Чиста, сладка любов.

Ти си забавна и си ми наистина любима, когато не се притесняваш от нищо и се смееш на собствените си шеги. Ти си малко чудата и много сладка, говориш нежно, но и шумно, едновременно си шантава и перфектна. Понякога ругаеш и се цупиш, но си истинска и емоционална. Плачеш на реклами, тайничко си мечтаеш да играеш с кукли, да летиш с феите и да яздиш еднорог и всичко това е наистина мило. Тази година в живота ти ще има много повече детински чудеса – обещавам ти!

Ти си наистина пораснала и имаш толкова силна връзка със себе си, колкото никога не си си мечтала. Но си го направила възможно, защото си вярвала в себе си, обичала си се и не си приемала нищо за даденост. Вътрешните ти премеждия са наистина силни и нямам търпение да видя какво ще се случи оттук нататък, какво ще научиш и какво ще извоюваш през следващата година. Гордея се с теб.

Трябва сама да издълбаеш свещеното си пространство и да отделиш достатъчно време за себе си, в което да се научиш как да казваш "не", без да изпитваш вина, да се притесняваш по-малко за нещата, които не можеш да промениш и да осъзнаеш, че не трябва да се тревожиш за нищо. Твоето щастие трябва да е твой първи приоритет.

Най-накрая ще видиш у себе си светлината, която другите отдавна са съзрли. Ще осъзнаеш, че си важна, че трябва да слушаш вътрешния си глас и ще научиш как да показваш всичко, което си, по дързък и смел начин. Ти си истинско вдъхновение.

Усмивката ти е заразителна и най-накрая се научи да обичаш „заешките си зъбки“, които преди ненавиждаше. Искрите и блясъка в очите ти озаряват цялата стая. Ти си лъчезарна и изпълнена с жизненост. Никога не спирай да се усмихваш, никога не спирай да се смееш и никога не спирай да се наслаждаваш на малките моменти в живота ти, които ти носят най-много радост. Непринуденост – овладяваш я до съвършенство.

Ако има едно нещо, което искам да ти кажа за финал, то това е да запомниш, че ти си светлина, ти си мила, с голямо сърце, сладка като захар, пълна с живот, ярка като звездите, състрадателна, щедра, толкова красива, със силна воля, упорита по най-добрия начин, можеш да слушаш и да се грижиш. Ти си любов. Живееш живота на пълни обороти и това е наистина невероятно.

С много любов,

Аз

Обичайте силно, обичайте много, обичайте себе си!