Независимо от възрастта, от стила на обличане или професията, в гардероба на всяка дама присъства чантата. Тя е един от онези аксесоари, от които няма как да се отречем. Било да отидем на работа или пък избрана за специален повод, чантата добавя щипка елегантност и придава завършеност на нашата визия. Съществуват обаче чанти, на които красотата расте правопропорционално на цената, а „щастливките“, които могат да си позволят лукса да ги притежават, буквално се броят на пръсти.

5. Cleopatra clutch

Започваме нашата класация в обратен ред и на пето място класираме чантата Cleopatra clutch. Проектирана от Лана Маркс, тази чанта е истинска рядкост. Изработена от алигаторска кожа в кремав цвят, обкована със златна 18-каратова рамка, в която са инкрустирани 776 диаманти, тя е символ на стил и елегантност. Цената? 250 000 долара.

4. Chanel Diamond Forever

Изработена от крокодилска кожа с обков от бяло злато и инкрустирани 334 диаманта, тя достойно заема нашето четвърто място. И въпреки че размерът на чантата никак не е впечатляващ, то цената й със сигурност е - 261 000 долара.

 

 

3. Hermes Pierre Hardy

В челната тройка нареждаме чантата Hermes Pierre Hardy. Дизайнерът Пиер
Харди е посветил цели две години от живота си за осъществяването на тази чанта. Инкрустирана с 2712 диаманта и обкована със златни мотиви, няма как да отречем, че времето си е заслужавало. Е, броят на диамантите е толкова внушителен колкото и цената й - 1,9 милиона долара, а щастливките, които могат да я притежават са само 4.

 

 

2. Hermes Birkin Tanaka

Ако суетата имаше име, то със сигурност щеше да бъде Hermes. Втората позиция я присъждаме на още една чанта представител на тази марка - Hermes Birkin Tanaka. Проектирана от японския дизайнер Джинза Танака, тази малка дамска чанта е създадена в няколко варианта. Една от тях е продадена през 2008 г. на астрономическата стойност от 1,9 милиона щатски долара, като за нейната изработка са били използвани платина и повече от 2000 диаманта. В какво още се крие нейната уникалност? Освен дамска чанта, верижката с инкрустирани диаманти може да бъде използвана като кoлие или гривна. Ето на това му се казва бонус.

1. 1001 Nights Diamond

Кралицата на чантите си има име и то е 1001 Nights Diamond. Проектирана от Робърт Муавад в Дубай, за нейното изработване са били използвани 4356 бели диаманта, 105 жълти и 56 розови, достигайки по този начин рекордните 4500 диаманта и 381 карата. За създаването на това бижу са били необходими също 10 квалифицирани бижутера и 8000 часа труд. Това е най-скъпо струващата и уникална чанта за всички времена, влязла и в книгата на рекордите Гинес. Цената й е 3,8 милиона щатски долара, а щастливата собственичка може да бъде сигурна, че ще бъде единствената, която притежава това великолепно произведение.