Стремейки се към красотата и младостта на тялото, много жени са готови да платят висока цена. Козметичните концерни и салоните за красота, все по-често се възползват от това, предлагайки своите продукти и услуги срещу много високи суми. В обществото съществува убеждението, че само скъпите средства и процедури са в състояние да осигурят мечтания резултат. Наистина ли обаче това е така? Добре е да се информирате и за различни алтернативи.

Някои от съставките в рецептите, могат да бъдат намерени дори на масата и в чинията ни. Средствата на базата на растителни масла като слънчогледово, кокосово, соево, сладък бадем или зехтин стават все по-популярни. Никой не е изненадан, когато чуе за овесен пилинг, плодов балсам и маска с извара или мая. Но има и такива, които наистина могат да ви учудят!

Едни от тях са цветните глини, които стават все по-популярни и за домашна употреба, а не само в професионалните салони. Уверете се сами колко невероятни свойства имат върху вашата собствена кожа, доверявайки се на продуктите на Fito Козметик - https://makeup.bg/brand/441898/.

А какво всъщност е глината? Това е минерал, който се среща в много части на света, богат на комплекс от микроелементи, необходими за правилното функциониране на тялото. Той оптимално подхранва и укрепва кожата, успокоява раздразненията и възпаленията, регулира производството на себум, спира растежа на бактериите, помага да се отървете от токсините, стяга порите и лекува акне и други външни заболявания.

Друг пример е черният хайвер. Знаете ли, че този скъп деликатес има множество подхранващи свойства, които влияят по невероятен начин на външния вид и състоянието на кожата. Дребните топчета са страхотен източник на витамини А, Е и В5, ненаситени мастни киселини, протеини и минерали - фосфор, цинк, магнезий и йод. Те показват невероятни хидратиращи, подхранващи и регенериращи резултати. Имат положителен ефект върху хидролипидния слой, забавят процеса на стареене, ревитализират и правят по-еластичен епидермиса. В резултат, кожата става стегната, мека, а бръчките намаляват. Крем, серум или маска? Изберете сами! Въпреки че черният хайвер се асоциира с лукса, козметиката с него в състава, не винаги трябва да е скъпа.

Солта е още един чудесен компонент, но не всяка. Хималайската с нежен розов цвят, укрепва кожата, изсветлява сенките и намалява подпухналостта. Тя перфектно служи като лек пилинг, който изглажда, еластизира тялото и стимулира циркулацията на кръвта. Солта от Мъртво море има подобен ефект.

Както може да забележите, организирането на домашни процедури, подобни на тези в козметичен салон, е по-лесно отколкото мислите. И, което е изключително важно, това със сигурност няма да ви струва купища пари!