Вашият управител Слънцето ще бъде в знака Риби до 21 март, което означава, че фокусът ви ще бъде изцяло върху семейния капитал, както и върху въпроса за личната криза. Например през първата половина на март може да влезете в наследство, да вземете ипотека, а също така да преживеете духовен катарзис и да се консултирате с психолог. Енергиите на Сатурн във вашия 8 дом на хороскопа са наистина много трудни и трансформиращи, което означава, че ще има „удар“ по въпроса за вашето духовно прераждане. За съжаление, това често е свързано с промени в паричната сфера. Но за някои ситуацията ще бъде плюс - можете да станете собственик на сериозна сума. Новолунието на 10 март настъпва в сектора на семейния капитал, което означава, че ще подписвате важни документи за собственост, активи или някакви финансови официални задължения. Важно е, че Сатурн в този сектор може да донесе и запознанство с дълбок и мъдър човек. Например, това може да е лекар, психолог или човек на много сериозно творческо ниво.

Събитията от първите дни на март ще зададат бързо темпо, ще трябва да се съобразим с него. Въпреки известна суета, животът ще се развива по ясен график. Хороскопът на Лъва ви съветва да опитате силите си в нова посока, например в научна или творческа област. Не може да се страхувате от провал: първите плахи стъпки ще бъдат началото на голям светъл път. Благодарение на влиянието на Венера във Водолей общуването ще бъде радост, дори ако животът ви събере с неприятни хора. Лъвът ще се окаже интересен събеседник, ще може да поддържа разговор на всякаква тема. За да не се забърквате в каши, освен от отлични маниери се нуждаете и от интуиция. Умението неусетно да усещате настроението на другите ще премахне всички бариери в общуването.

По отношение на финансите средата на месеца няма да ви зарадва с нищо особено, ситуацията е доста предвидима. Парите ще постъпват по график, забавянето на заплатите е малко вероятно. Общият хороскоп за Лъв за март 2024 г. предполага придържане към бюджета. Големите покупки и инвестициите в собствения ви бизнес все още са преждевременни, има риск да попаднете в кредитен капан. Тъй като Меркурий в Овен засилва дарбата за убеждаване, хората се изявяват като блестящи оратори. Няма съмнение, че Лъвът ще успее да установи конструктивен диалог, след като е успял да постигне целите си. Въпреки че не са изключени остри моменти, те са лакмус за взаимоотношенията. Болезнените теми трябва да се отработят, за да не се връщаме отново към тях.

Последните дни на март ще преминат с ускорено темпо. Те ще бъдат най-ползотворни за хората на изкуството, които умеят да виждат красотата в обикновените неща. Хороскопът за март за Лъв предвижда богат творчески процес. Ще се окаже, че завършването на продължителни проекти и започването на реализацията на нови идеи, е по-добре в сътрудничество - ще бъде по-лесно. Тъй като Лъвовете се отличават с горд характер, те никога няма да признаят своите слабости. Засегнатият Марс в Риби обаче радикално променя ситуацията, като ви кара да се съмнявате в очевидни неща. В противовес на този ефект се активира въображението, което може да се превърне във ваша полза. Може би трябва да експериментирате с различни нюанси на косата.

Но пълнолунието и затъмнението на 25 март ще доведат до сключването на важен документ, който сте искали да съставите около 14 октомври. Може да говорим за голям семеен капитал, който разпределяте между роднини, тъй като диспозиторът на Затъмнението Венера ще бъде в Риби, точно във вашия сектор на големите финанси (където сте имали Новолуние на 10 март). Смело можем да кажем, че март ще бъде месецът на най-сериозните промени във финансовата сфера на живота ви, свързана със семейните връзки.
Що се отнася до ретроградния Меркурий, чиято примка започва в хороскопа Лъв на 15-16 март, е важно да се отбележи, че планетата ще „минава“ през огнен Овен, който е сроден знак за Лъв. Това е страхотно, защото ще ви даде енергия да се съсредоточите върху нещо, което в крайна сметка ще донесе растеж и популярност на вашия знак.

Меркурий ще ви принуди да обърнете внимание на собствените си ценности, мироглед и също така ще ви позволи да говорите по-публично и да разкриете своята визия за света. Обикновено след такова зацикляне настъпва сериозен растеж и успех. На 8 април обаче, по време на Затъмнението в Овен, това ще се случи необратимо.