Знаете ли, че любимите на малки и големи палачинки, могат да бъдат освен вкусни и полезни? Е, днес ще ви предложим именно такава рецепта:
Необходими продукти (за 2 палачинки)
- 1 яйце
- 100 г пълнозърнесто брашно
- 100 мл нискомаслено прясно мляко
- няколко стръка магданоз
- 1 с. л. ленено семе
- 1 с. л. зехтин
- сол на вкус
- 1/4 ч. л. сода
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете на ситно магданоза. В купа смесете яйцата, зехтина, млякото, брашното, лененото семе и содата. Получената смес трябва да бъде гъста, точно като за стандартни палачинки. Магданозените палачинки се правят в нагорещен тиган без допълнителна мазнина.
След като са готови, може да гарнирате с няколко бадема, мед или домашно сладко по избор.