Моделът Сара Стейдж си навлече куп омраза и множество недоброжелатели още през 2015 г., когато беше бременна с първото си дете. Тогава тя имаше малко коремче и плочки на корема. Наскоро Сара стана майка и на второ дете, което пък й навлече нови обиди – този път коментарите се въртят около това как може Стейдж да носи тесни дънки една седмица след раждането.

За да отговори на критиките, Сара решава да даде обяснение за решението си. Ето какво пише тя в Инстаграм:

„Мина една седмица откакто се роди Логан и умът ми беше зает с какво ли не. Всички сме много щастливи, а бебето е напълно здраво. Бавно, но сигурно се възстановявам след секциото. Ако не съм на лекар, обикновено прекарвам по-голямата част от времето си в леглото, защото още се възстановявам след операцията. Нося гигантски превръзки и дънките/клиновете ги държат на мястото им (така че, ако ще критикувате една жена, която тъкмо е родила, за облеклото ѝ, най-добре просто си затваряйте устата). Дори получих гневни съобщения от хора, които ме критикуваха, че на последната ми снимка от болницата нося грим и косата ми е стилизирана. Искам да ви кажа, че моят гримьорски екип се състоеше само от мен, лежаща в болничното легло. Имах огледало и 10 свободни минути на разположение... но на кого му пука? Защо да не може да изглеждаме добре и да се чувстваме добре, когато пожелаем? Със грим и без грим – ти си страхотна и на никого не му влиза в работата дали носиш грим, или не.

Социалните мрежи понякога изграждат една илюзия и представят живота на някого твърде идеалистично (получавала съм съобщения като „леле, на теб сигурно ти е много лесно, щом вече си станала“ и ми се иска да ви кажа, че всичко е както преди, но трябва да излъжа). Трябва да знаете, че СЪЩО КАТО ВАС, аз правя най-доброто, на което съм способна, докато гърдите ми все още са подути, докато нося тампони за кърмачки в сутиена ми, докато нося гигантски превръзки в бабешките ми гащи, докато бебето повръща върху мен, докато се разправям с полуделите ми хормони и докато страдам от липсата на сън, НО всичко това си струва.

Надявам се сега, когато имам още едно здраво бебе, да ви покажа, че въпреки разликите помежду ни, всички ние искаме само ЕДНО и това е здраво бебе и здравословна бременност!“

Нейната история е поредното доказателство, че социалните мрежи ни представят един илюзорен безпроблемен живот, докато реалността не е съвсем такава.