„Уча сина ми да готви и да чисти. Защо? Защото домакинските задължения не са само женска работа”, това написа Никол Паулун в своя профил.

Постът ѝ е придружен с няколко снимки, на които се вижда как 6-годишният Лайл помага с прането, зарежда миялната и дори готви. Оттогава историята ѝ е харесана над 144 хил. пъти и споделена над 57 хил. пъти. Изглежда, че повечето хора подкрепят решението на 22-годишната майка, но има и потребители, които обявиха действията ѝ за неправилни, а Лайл за нейн „роб”.

Ето какво написа Никол към снимките:

„Уча сина ми да готви и да чисти. Защо? Защото домакинските задължения не са само женска работа! Защото може един ден да е ерген, живеещ сам, който ще знае как да пуска пералнята и няма всеки да си поръчва храна за вкъщи. Защото може би един ден ще иска да впечатли приятелката си с ястие, сготвено със собствените му ръце. Защото един ден, когато има деца и съпруга, той ще трябва да изпълнява своята част от домакинските задължения. Защото съм част от поколението, което се оплаква, че в училище не ни учат как да готвим, как да перем, как да си връзваме вратовръзките или как да си плащаме данъците. Защото да науча сина си как да прави тези неща и как да бъде пълноценен член на обществото, извън и във дома, е моя отговорност. Защото е добре да позволиш на детето ти да бъде дете, но междувременно трябва да го научиш и на важни житейски уроци. Моят син никога няма да бъде твърде голям „мъж”, за да не готви или да не чисти. Той ще бъде онзи мъж, който е излязъл да смени гумата на колата си и сега се връща обратно, за да види какво се случва с яхнията. Който може да сортира сам прането си и сам може да окоси моравата си. Запомнете, родители, мъж, който вярва, че не трябва да готви и чисти, някога е бил момче, което просто не е възпитано правилно.”

Въпреки че ние подкрепяме Никол в опитите ѝ да създаде един отговорен малък мъж, много жени се възпротивиха срещу нейните методи.

„Не раждаш деца, за да ти бъдат роби! Или за да вършат домакинските задължения, които ти не искаш да правиш. Съгласна съм, че трябва да учим децата на отговорности, но това е прекалено”, написа една майка.

Друг потребител запита дали Никол възнамерява да научи дъщеря си как да сменя гума или как да коси моравата, или това е само мъжка работа.

Никол ги опроверга и заяви, че синът ѝ не е нейн роб, а има достатъчно време да се радва на детството си. Относно дъщеря ѝ, Никол възнамерява също да я научи как да се справя с типично „мъжки” задачи, за да е способна един ден сама да си оправи течащия кран на мивката и как да смени гумата на колата си.

Какво мислиш за метода на Никол?