Баницата за Нова година с късмети е едно от най-вкусните изкушения, които малки и големи чакат в навечерието на новите по-светли дни.

Искате ли да разберете най-накрая как се прави най-пухкавата и мека като памук баница? Днес ще ви разкрием малката тайна, която не се крие нито в содата, нито в бакпулвера, нито в газираната вода, нито в маята. Съвсем не! За да се надуе баницата така, че буквално да излиза от тавата, ви трябва само…

Баница с гореща вода

Продукти:

- кори за баница – 1 пакет

- масло – 150 г

- зехтин – около 50 мл

- сирене – 300 г

- яйца – 6 бр

- вода – 300 мл вряща

Начин на приготвяне:

Маслото и зехтинът се разтопяват, а сиренето се натрошава в отделен съд. Всяка от корите се маже с масло, а през 5 кори се слага от натрошеното сирене. Най-отгоре баницата се маже с масло и след това се реже на парчета. В купа се разбиват яйцата. При непрекъснато бъркане се добавя горещата вода на тънка струйка. Трябва да се бърка много енергично, за да не се сварят яйцата. С получената смес се залива баницата и се изчаква няколко минути, за да може хубаво да попие. След това тавата се слага във фурната и баницата се пече на 180 градуса, докато не хване златиста коричка.