От 21.04. до 04.06. Марс, планетата, която отговаря за начина, по който се отстояваме и борим за нещата, както и за новото начало, ще преминава през знака Близнаци, най-любопитния и комуникативен знак от зодиака.

През този период повечето от нас ще са изключително общителни, любознателни и динамични. Престоят на Марс в Близнаци е идеален за попиване на знания, явяване на изпити, пътувания, местения, изучаване на нови и интересни дисциплини или науки, подписване на договори, покупко-продажба на стоки и имоти (за покупки, продажби и важни сделки е добре да изчакаме Меркурий, планетата на разума и комуникациите да поеме директно, т.е. периодът след 04.05.)

Разположението на Марс в Близнаци ще се отрази много ползотворно на знакът Близнаци, както и на останалите две въздушни зодии Водолей и Везни. При тях се очакват нови начала и интензивен пробив във важна за тях сфера.

Някои ще стартират сериозно партньорство и ще го задълбочават, други ще напредват в служебен план с важен проект или инвестиция, а трети ще отделят време за себе си, външния си вид и тонуса си, като променят визията си, започнат нов спорт или хранителен режим.

Те ще бъдат изключително харизматични и общителни и много добре ще знаят, как да правят впечатление на останалите, как да завладяват сърца и как да печелят чуждите симпатии и подкрепа.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец ще са много печеливши във финансов план. Възможно е голяма част от тях да сключват договори и сделки с цел печалба или да си закупят скъпи и ценни неща.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец е добре да се ослушват за предложения или съвети, понеже някъде в обкръжението им може да има хора, които много да могат да им помогнат за изпълнението на по нататъшните им планове и разгръщането на потенциала им.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще се стремят най-вече да изяснят междуличностните си отношения и връзки. Периодът може да се окаже ключов за тях, понеже през него е възможно най-накрая да успеят да решат отдавна тормозещ ги въпрос или конфликт касаещ половинката, семейството или паралелна връзка в живота им.