От 07.06. до 21.06. Меркурий, планетата на комуникациите, мисълта и общуването ще преминава през знака Близнаци, най-общителния, любопитен и сръчен знак от зодиака.

Планетата разгръща много добре потенциала си тук, в знака, който по принцип се намира под нейното управление. Поради тази причина бихме могли да използваме периода за кратки пътувания, взимане на изпити, учене на нови неща, подаване и попълване на документи, решаването на важни задачи, закупуване на средства за комуникация и транспорт.

При всички случаи ще сме много дейни и пробивни, но също така няма да сме особено постоянни в решенията си. Много е вероятно нещата, с които се захващаме бързо да ни омръзват и да ги заменяме с нови.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на планетата тук на въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей, както и на хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Те ще бъдат изключително харизматични и общителни и ще успеят да разгърнат потенциала си по най-добрия за тях начин.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв ще се фокусират върху партньорските си взаимоотношения. Свободните представители на тези зодии ще се впуснат във флиртове и забавления и не е изключено някои от тях да започнат връзка през периода.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог ще са много печеливши във финансов план. Възможно е голяма част от тях да сключват добри договори и сделки или да получат забавени плащания.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще са активни в обществен план и ще градят имиджа и кариерата си, доказвайки уменията и знанията си пред заобикалящите.