От 14.03. до 31.03. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава директно през знака Овен, най-конкурентният и борбен знак от зодиака. През този период можем да очакваме да мислим и учим бързо. Няма да сме много последователни и търпеливи и ще се анагажираме предимно с неща, които са ни интересни и за които имаме енергия и желание.

Ще се стремим да се откроим пред останалите, демонстрирайки талантите и уменията ни, ще кипим от енергия и трудно ще се спираме на едно място.
Периодът е идеален за менажиране на дейности или хора, преразглеждане на приоритетите, спортни и развлекателни занимания.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Овен на огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще имат възможност да приключат проекти, които от известно време подготвят, благодарение на това ще имат шанса да блеснат и да бъдат аплодирани за успехите си. Ще са изключително харизматични и общителни и много добре ще знаят, как да правят впечатление на останалите.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион не е изключено да получат забавени плащания и да успеят да покрият свои дългове или заеми в периода.

Въздушните знаци Везни, Близнаци и Водолей ще се спуснат да пътуват или ще задълбочават знанията си в област, която е спечелила интереса им.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец ще са много разсеяни и романтично настроени. Голяма част от представителите на тези знаци ще се отдадат на творчески занимания и почивка.