От 18.02. до 06.03. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще се намира в знака Риби, най-отнесения, състрадателен и интуитивен знак от зодиака.

По време на престоя ѝ тук можем да очакваме да сме силно идеалистични и объркани, да не мислим логично и да не сме особено последователни. Поради тази причина е добре да се стараем да сме съсредоточени, в моментите, в които ни се налага да се занимаваме с практични неща, подаване или попълване на документи, сключване на важни сделки или споразумения. Важно е да се пазим от заблуди и обърквания и да не се хвърляме през глава в непремислени неща.

Периодът е идеален за занимания с творчество, йога, медицина, психология или с дейности, които под някаква форма са в услуга на другите.

Най-добре ще се чувстват през тези дни водните знаци Риби, Рак и Скорпион, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще са изключително комуникативни и пробивни и ще знаят как по най-добрия начин да разгръщат потенциала си.

Най-неблагоприятно ще се отрази преминаването на Меркурий през знака Риби на подвижните знаци Дева, Близнаци и Стрелец. Не е изключено те да се натъкват на непредвидени обстоятелства и да имат напрежение покрай подреждането на отговорностите си.

Въздушните знаци Водолей и Везни ще си имат работа с пари и ще са изключително печеливши, ако слушат интуицията си и не се предоверяват.

Огнените знаци Овен и Лъв ще се стремят най-вече да изяснят партньорските си взаимоотношения, както личните, така и деловите. Периодът може да се окаже ключов за тях, понеже през него е възможно най-накрая да успеят да решат отдавна тормозещ ги въпрос или конфликт касаещ близък до тях човек.

Земните знаци Козирог и Телец е добре да внимават със средствата за комуникации и транспорт. Възможно е те да получат непредвидени обаждания или съобщения или да имат проблеми с колата, лаптопа или телефона си.