На 17 декември 2014 година Меркурий смени своя знак и навлезе в Козирог.

Меркурий е планетата, отговаряща за комуникациите. Минавайки през Козирог, ще се наложи да бъдем по-умерени в изказванията си, ще провокира търпението в нас и ще структурира мисълта и идеите ни. Плановете, които съставяме в този период, вероятно ще бъдат постижими и реални, стига да
подходим към тях отговорно. Постигането на тези цели ще отнеме време, но ако те са достатъчно премислени, резултатите ще бъдат удовлетворяващи и дълготрайни. Не случайно винаги в навечерието на Новата година ние си обещаваме през следващата да положим повече усилия за нещо, което сме отлагали в предходната. Винаги по това време Меркурий преминава
през Козирог и ни вдъхновява за по-големи цели и мечти.

Знакът на Козирог се свързва с постоянството, волята и търпението. Това са е качествата, на които трябва да наблегнем и да не се отчайваме, ако резултатите се забавят, защото това не означава, че няма да са на лице в малко по-късен етап.

Меркурий в Козирог е етапът, в който трябва да се вгледаме в по-далечното
бъдеще, етапът, в който да си поставим по-сериозни и дългосрочни проекти.

Как ще се отрази Меркурий в Козирог на хора със:


Зодия Овен, Везни и Рак: За представителите на тези зодии е вероятно да чувстват нежелание за работа, да са разсеяни и раздразнителни. При краткросрочни пътувания могат да възникнат неприятности и промяна в плановете. Безпокойството при тях може да се засили.
Препоръчително е да не подписват документи и да не сключват нови договори.

Зодия Телец и Лъв: При тези хора ще се наблюдава повишена творческа активност, желание за умствена и интелектуална дейност. Възможни са интересни близки и краткосрочни пътувания. Периодът е благоприятен за бизнес дела, договори и сделки. Правилно използване на талантите и професионалните знания в работата.

Зодия Козирог: Козирозите могат да бъдат връхлетени от добри идеи и хрумвания, добра кореспонденция, засилена комуникация и желание за общуване. Умът им ще се избистри и ще работи активно особено ако им предстоят важни бизнес проекти.