От 30.09. до 17.10. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава през знака Везни, най-хармоничният, справедлив и консенсусен знак от зодиака.

През периода да се очаква да се стремим към хармония във взаимоотношенията си с околните, да избягваме конфликтите и да сме по-отстъпчиви от обикновено, както и доста по-склонни да виждаме противоположната гледна точка в ситуациите.

Престоят на Меркурий в знака Везни дава добра предпоставка за обсъждане на въпроси, които отдавна са болезнени и натежали, също така е подходящ за започване на важни начинания, стартиране на проекти, водене на съдебни дела, подписване на договори, сключване на сделки, правене на важни покупки и инвестиции, сключване на брак, както и разтрогването му.

От друга страна не е изключено да станем доста колебливи и трудно да взимаме решения, което е възможно да ни забавя и обърква на моменти.
Дните, през които Меркурий ще се намира във Везни, ще се отразят най-добре на въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях може да се стигне до привършване на важни проекти и стартирането на нови. Не са изключени също така срещи с важни за тях хора, които могат да допринесат много за бъдещето им развитие и успех.

Земните знаци Дева, Козирог и Телец ще имат полза от социални контакти и от приятели. При тях наистина е много важно да се заслушват, какво им казват другите, защото е много вероятно някой да ги изненада с брилянтна идея или с добро предложение.

Водните знаци Скорпион, Рак и Риби е възможно да участват в задкулисни договорки и преговори. Те ще имат желание за отделяне от обществения живот и за правене на неща в уединение.

Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец ще стартират нови партньорства, както бизнес, така и лични, които с времето ще се разгръщат и развиват. Във финансов план нещата се очаква да им се получават и да са пълни с идеи, които по един или друг начин да ги отведат до върха.