Ще ви кажем как правилно да подредите куфара си за следващата си почивка, за да съберете всичко необходимо и все пак да успеете да закопчаете ципа му!

Опаковането на багажа за ваканция, особено ако искате да вземете определен брой дрехи със себе си, е задача с известна сложност. За щастие днес вече има специални инструкции, които значително ще опростят опаковането на багажа ни, които се наричат „5-4-3-2-1“. Цялата техника се корени в това, че трябва да следвате бройката упомената в името на техниката. Можете да вземете със себе си например пет блузи, четири чифта панталони или дънки, три чифта обувки, две рокли и един комплект аксесоари. В зависимост от дрехите, които преобладават във вашия гардероб, можете да променяте елементите в куфара си. Например, може да вземете пет чифта къси панталонки и четири тениски, или три рокли и два чифта обувки. Основното правило е да се придържате към бройката 5-4-3-2-1.

Стандартният набор от аксесоари, които са полезни при пътуване, обикновено се състои от слънчеви очила, шапка и няколко бижута. Също така е необходимо да вземете предвид климата на мястото, където ще прекарате следващата си ваканция, тъй като неговите характеристики ще определят дали ще трябва да вземете две якета вместо лека рокля или бански костюм вместо дънки. Уверете се, че всички елементи от гардероба си, които слагате в куфара, са съчетани помежду си, за да можете да имате и различна визия през всеки ден от почивката си.

Не забравяйте за важните детайли като шапка, особено ако отивате в страна с горещ климат и много силна слънчева светлина. На първо място, слънцезащитният крем трябва, разбира се, да предпази кожата от стареене, но шапка с широка периферия също може да играе важна роля в това отношение, като скриете лицето си от пряката слънчева светлина. По същата причина експертите силно препоръчват носенето и на слънчеви очила. Те ще предпазят ретината ви, когато решите да се любувате на яркото слънце от шезлонга си на плажа.

Когато става въпрос за слънцезащита, много хора пропускат един важен детайл като забравят за ръцете и устните си. Фотостареенето на кожата, или с други думи нейното преждевременно стареене, може да се забележи не само на лицето, но и на кожата на ръцете. Тя може внезапно да започне да изсъхва и да се лющи ако не се използват необходимите продукти за грижа, а деликатната кожа на устните може да се напука и значително да се изсуши ако пропускате да нанасяте редовно хидратиращ балсам. Най-добре той да е такъв с SPF фактор.