Какво е мнението ти за боядисването на косата? Може би смяташ, че смяната на цвета е начин да изразиш себе си, да покажеш на света коя си и да се отличиш от останалите. Да, точно такава е и нашата представа за красивата боядисана коса.

Но има един проблем – как да запазим цвета на косата искрящ и жив за по-дълго време. Ако и ти търсиш решението на тази загадка, ще ти разкрием тайната на боядисаната коса, която изглежда здрава, има перфектен блясък и жизненост.

Чудният свят на брюнетките

Тъмният цвят на косата носи не само екзотично очарование, но и отговорността да поддържаме косата бляскава и жизнена. А тази задача става още по-трудна през летните месеци, когато слънчевите лъчи се отразяват противопоказно на всяка брюнетка, независимо дали е боядисана, или не.

Правило №1, за да бъде тъмната коса в перфектно състояние, е нейното предпазване от силните UV лъчи. За да не придобие косата месингови оттенъци, можете да заложите на модна шапка, която ще предпази косата ви от загуба на блясък и придобиване на оранжеви оттенъци.

Бихте могли да подсилите кафявия цвят и в домашни условия. Свареното кафе ще подсили цвета, но трябва да имате предвид, че ефектът ще бъде доста краткотраен.

Изборът на правилни продукти за грижа за косата са разковничето към здравата и бляскава коса. Съветваме ви да се доверите на шампоан с потъмняваща грижа, която постепенно подсилва цвета с помощта на киселинен оцветител, който съдържа оранжеви, виолетови и жълти тонове.

Балсамът също е задължителна част към разкрасяващата грижа за косата. Той ще направи цвета на косата жизнен и равномерен, заглаждайки повърхността на косъма. Серията на John Frejda Brilliant Brunette Visibly Deeper таргетира участъците от косата, които са загубили блясъка и цвета си.

А за подсилен и още по-ярък цвят на помощ идва потъмняваща грижа за под душа, който заздравява косъма и коригира цвета.

Тайните на русото изкушение

Всяка блондинка знае, че русият цвят е предимство, което изисква правилна поддръжка и грижа. А запазването на дълготраен рус цвят вече е лесно и може да се постигне в домашни условия.

Красивият рус цвят, независимо дали боядисан или естествен, се влияе от много външни фактори, които могат не само да нарушат целостта на косъма, но и да окажат негативно влияние върху цвета на косата.

Един от най-важните съвети за запазване на красив цвят е предпазването на косата от прекомерна топлина. С други думи - когато е възможно, избягвайте да сушите косата със сешоар, както и третирането ѝ с преса или маша. Но ако не можете да избегнете термичната обработка, би било най-добре да използвате спрей за термо защита. Любопитно е да отбележим, че можете да се доверите на такъв, който не само ще защити косата, но и ще запази и подобри русия цвят. 

Възползвайте се от слънчевите лъчи, като заложите на домашно приготвен лимонов сок с вода, който ще спомогне за изсветляване на косата. От вас се изисква само да напръскате на влажна коса и да оставите косата да се изсуши на слънце.

А за да постигнете красив рус нюанс, който да се запази задълго, е необходимо да изберете продукти, които имат за цел да поддържат цвета на естествената и боядисана руса коса. 

Най-добре е да заложите на продукти, които съдържат изсветляващ комплекс, който ще направи косата по-здрава и блестяща. Шампоанът и балсамът от серията Go Blonder осигуряват необходимата грижа и спомагат за изсвестляването на косата, поддържането и тонирането на русия цвят.

 За повече информация посетете Фейсбук страницата на John Freida.