"Живеем единствено, за да открием красотата. Всичко друго е форма на очакване", Халил Джубран.

През 21-ви век добрият външен вид е задължителен за всяка представителка на нежния пол. Да, стандартите постоянно се променят, модните тенденции винаги предлагат нещо ново, но красотата остава непреходна. И тъй като знаем, че нищо друго на обуславя красотата така, както хубавата и блестяща кожа, днес ще поговорим именно за нея и за начините, по които можем да ѝ помогне да изглежда зашеметяващо.

Свикнали сме да мислим за витамините като за естествен начин да подсилим организма. А знаете ли, че те могат да окажат благотворно влияние и нанесени директно върху кожата?

Витамин C е тайният помощник на кожата. Всъщност той представлява мощен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали. Именно тези антиоксидантни свойства във витамин C подпомагат естествения процес на регенерация на кожата, възстановявайки увредените кожни клетки. 

Със сигурност знаете, че консумирането на храни, богати на антиоксиданти, помагат на тялото да се бори със свободните радикали, по същия начин те помагат на кожата с ежедневните вреди, като например UV лъчите и замърсяването. И тъй като като организмът ни не може да произвежда витамин C (аскорбинова киселина), не бива да забравяме, че сами трябва да му го доставим.

Ползи за кожата

Витамин C не се изчерпва единствено с антиоксидантните си свойства. Всъщност той се грижи за кожата по различни начини. Когато той се използва локално, кожата ускорява производството на колаген и еластин. Това се дължи на високата киселинност на витамина. А всички знаем, че колагенът и еластинът са протеинови влакна, които помагат на кожата да бъде мека и еластична. 

Освен това витамин C регулира производството на меланин в кожата, като по този начин намалява хиперпигментацията. Всъщност той има избистрящо действие, правейки кожата на лицето бляскава и жизнена.

Верен съюзник в борбата с бръчките

Правилната грижа за кожата според възрастта все още представлява основна грешка при много жени. Свикнали сме да мислим, че бръчките трябва да се третират тогава, когато вече са видими. Истината е, че добрата и навременна грижа за кожата ни трябва да бъде насочена против бръчките преди появата им.

С други думи - 25 години е идеалното време за всяка представителка на нежния пол да започне да се грижи за кожата си и да залага на продукти, които могат да отложат появата на бръчки дори с години. 

Идеалният партньор в грижата за гладка кожа е витамин C, тъй като изглажда кожата и намалява появата на фини линии. 

Правилна употреба на витамин C за красива кожа

За съжаление, кожата ни не може да произвежда сама важния витамин и разчита на нас да ѝ го набавим. 

Точно затова Eucerin създаде нежен бустер с така нужния витамин С , който предлага всичко нужно за вашата кожа – защита от вредните външни въздействия и изглаждане на бръчките отвътре.

Тайната на Eucerin® Hyaluron-Filler Vitamin C Booster е в начина, по който активните му съставки са комбинирани. Шишенцето съдържа 10% чист Vitamin C на прах и лека емулсия от хиалуронова киселина, и Ликохалкон А.

Бустерът използва чист витамин C в активна форма. Така той не се нуждае от трансформиране, за да отдаде напълно целия си потенциал. Ликохалкон А пък подобрява ефекта му и допълнително защитава кожата от влиянието на UVA, UVB лъчите и високоенергийната видима (HEVIS) светлина. Освен това, Ликохалкон А успокоява кожата, а късоверижната хиалуронова киселина в серума прониква в дълбочина и предотвратява появата на бръчки.

Иновативната опаковка позволява витамин C да се освобождава и смесва с останалите съставки още с първото нанасяне на продукта. В резултат, кожата изглежда освежена и сияйна само след 7 дни употреба на Eucerin® Hyaluron-Filler Vitamin C Booster, а продължителното използване ефектът се засилва.

Качествената грижа за кожата на лицето ни ще ни позволи да се радваме дълго на красива, здрава и сияна кожа.