Британският модел Чарли Хауърд сподели черно-бяла снимка на целулита си, за да покаже на жените по света, че няма от какво да се срамуват, защото целулитът е нещо съвсем нормално.

Ето какво пише тя към снимката си:

„Казват, че всеки ден трябва да правиш нещо, което те плаши. Затова днес ще публикувам тази снимка. Въпреки че постоянно ходя бързо, тичам, клякам и понякога ходя на тренировки, аз имам целулит. Навремето учех в девическо училище и постоянно завиждах на момичета в класа ми, които сякаш нямаха никакъв целулит, чиито тела, според мен, изглеждаха просто перфектно. Каквито и списания да отворех, моделите и звездите в тях също нямаха никакъв целулит, а ако имаха, таблоидите им се подиграваха, за тях се пишеха гадни статии от журналистки, които сигурно също имат целулит. В резултат на това чувствах, че моят целулит е нещо срамно, нещо странно. Но когато пораснах и видях телата на други жени, осъзнах, че целулитът е нещо съвсем нормално! Не е нещо, от което трябва да те е срам. На приятеля ти не му пука, ако го имаш, а ако му пука – зарежи го! (шегувам се... или пък не?) Не ме разбирайте погрешно, целулитът не е любимата част от тялото ми, нито пък е нещо, с което се хваля. Но знам, че не е нещо, което ме прави грозна, не е нещо, от което трябва да ме е срам. Затова и ти не бива да се срамуваш!“

Чарли Хауърд се надява повече жени да бъдат естествени и да не се срамуват от телата си, защото някои от „несъвършенствата“ ни са напълно нормални.

Над 9000 души са харесали снимката ѝ и са сподели своя опит в нелеката задача да заобичат себе си такива, каквито са, и да приемат телата си без комплекси.