В днешно време непрестанно се говори за стандартите за красота. Да, модната индустрия се опитва да промени нагласите и да докаже, че красотата идва в много форми и цветове. Но има едно нещо, което винаги е на мода, независимо какви са тенденциите. Красивата и добре поддържана кожа е единствената тенденция, която никога не излиза от мода.

Разбира се, има хора, които се радват на безупречна кожа и не се сблъскват с проблеми, но нека бъдем честни - повечето жени се изправят пред проблема, наречен акне. И тук не става дума само за тийнейджърките, чиито бушуващи хормони са причината за появата на досадните пъпки. Всъщност акнето може да бъде наш спътник в най-различни възрасти. И за да не бъдем голословни, днес представяме историите на 3 дами, които са се изправили пред акнето и са успели да го победят.

Как да се справим с досадния проблем и как възрастта ни влияе върху борбата с акнето?

Тийнейджърски неволи

"Казвам се Ивелина и съм на 17 години. Като дете имах съвсем нормална кожа, но всичко се промени, когато навлязох в пубертета. Акнето ме връхлетя изневиделица и нямах никаква представа как да се справя с него. Пъпките се появяваха непрестанно, а причината беше очевидна - пубертет и бушуващи хормони. 

Разбира се, първо пострада самочувствието ми, защото ме беше срам да се появя на училище с кожа в подобен вид. Но след време осъзнах, че появата на акне, дори и по време на тийнейджърството, може да се контролира.  

На първо място разбрах, че продуктът, с който мия лицето си, е от основно значение. Eucerin® DERMOPURE измиващ гел за лице е нежен и не пресушава кожата на лицето ми. 

Мия лицето си сутрин и вечер, като използвам гела в комбинация с хладка вода. След това усещам лицето си чисто, но не и пресушено. По този начин успявам да контролирам себума и появата на нежелани пъпки."

 Акнето е добре познато на почти всеки тийнейджър. Истината е, че е лесно да се справим с него, когато обръщаме специално внимание на грижата за кожата и на продуктите, които използваме за нея. 
Проблеми с акне след 20

"Когато завърших висшето си образование, веднага започнах да работя. Всеки ден за мен беше предизвикателство и се стараех изключително много, за да се представя добре. За моя огромна изненада само след няколко седмици забелязах огромна промяна в кожата си. Появиха се дълбоки пъпки, които трудно прикривах дори и със силно покривен фон дьо тен. 

Тъй като тогава вече бях на 23 години и отдавна бях преминала през "ужаса" на пубертета, знаех, че не става дума просто за тийнейджърско акне. Веднага се обърнах към дерматолог, който ми каза, че тези пъпки се дължат на стрес и на замърсената градска среда.

Точно така, оказа се, че всички притеснения, които изпитвах ежедневно, са повлияли на кожата ми. А така обичаният от мен смартфон е източник №1 на бактерии и замърсява допълнително лицето ми. 

Дерматологът ме посъветва ежедневно да почиствам смартфона с антибактериални мокри кърпички и да намаля стреса. А най-любопитният съвет, който ми даде, е, че трябва да сменям калъфката на възглавницата през ден. По този начин не излагам лицето си на допълнително замърсяване.

Това беше моментът, когато се замислих и за ежедневната грижа, която полагам за лицето си. И макар до този момент да бях свикнала да използвам обикновени кремове,  стигнах до извода, че персонализираната козметика наистина дава отражение, когато е правилно подбрана. Ето защо се спрях на матиращ флуид на Eucerin, който се справя с излишното омазняване през целия ден."

 
Зрялата възраст и акнето

"Никога не съм била от жените, които обръщат прекалено много внимание на външния си вид. Може би причината беше, че кожата ми изглеждаше прекрасно, без да се необходимо да полагам каквито и да било специални грижи за нея. 

Но навлизайки в 40-те години започнах да забелязвам промени в кожата си и появата на акне. Да, аз също не можех да повярвам, че чак сега се сблъсквам с този проблем, но се оказа, че далеч не съм единствената. 

Реших, че положението изисква незабавна намеса от моя страна и тогава се замислих дали начинът ми на живот влияе върху състоянието на кожата ми. Оказа се, че съм на прав път, тъй като факторите са доста.

Първото, което промених, е използването на слънцезащита не само през летните месеци. Да, фактът, че слънцето не е толкова силно през зимата, не значи, че не оказва влияние върху кожата ни. 

Нямаше как да се замисля и за хранителните си навици, след като всички знаем, че прекаляването със сладко води до появата на акне.

Но продуктът, който напълно промени кожата ми е киселинният пилинг.

Да, аз също не знаех, че съществува продукт, който позволява да обновим кожата си изцяло в домашни условия и с минимални усилия.

 

След няколко ползвания кожата ми се изчисти от неприятното акне, но освен това стана по-гладка. Благодарение на излющващия ефект на Eucerin DermoPure обновяваща грижа, бръчките ми видимо намаляха. 
 
Независимо от възрастта кожата ни може да се сблъска с неочаквани затруднения, причинени от упоритото акне. Но в такива случаи лесно можем да открием къде точно се корени проблемът и да се решим, като заложим на козметика, която е специално предназначена да се бори с неприятните пъпки. Eucerin DermoPure цели да разкрие естествената красота на кожата, като се справя с проблемната кожа. Гладкото и безупречно лице вече е лесно постижимо.