Много хора си правят не само ярък маникюр, но и педикюр с цветно покритие. Доста трудно е да се постигне комбинация от лак върху ръцете и краката. Експертите в областта смятат, че за това е по-добре да изберете не един нюанс на лак, а два свързани - както в тези примери.

През сезона на отворените обувки обръщаме повече внимание на педикюра от обикновено - и с удоволствие пробваме лакове за нокти в ярки нюанси, особено в подготовка за ваканцията си. Не всички лакове обаче са подходящи за зоната на краката. Някои изглеждат крещящи на фона на бледа кожа или неподдържани на фона на тен. Други акцентират върху паякообразните вени и свързаните с възрастта промени в краката. Трети пък се открояват от цялостния образ - и не хармонират с цвета на лака на ръцете.

Класическият вариант за съчетаване на маникюр и педикюр е да изберете еднакъв цвят за краката и ръцете. Въпреки това, в случай на богати летни нюанси, това правило невинаги осигурява красив ефект - точно както невинаги е в хармония с тоновете на дрехите и обувките. Ето защо можете да опитате комбинация в близки нюанси - но с различни текстури.

Подобен вариант за комбинирани маникюр и педикюр предлагат специалистите по красота. Тази таблица съдържа най-модерните нюанси на ноктите на 2024-та и техните сатенени вариации, тон или два по-дълбоки или, напротив, по-светли от оригиналните опции.

Експертите предлагат да изберете чисти и ярки нюанси лак за маникюр. А педикюрът никога не може да навреди на деликатния блясък. Сатенените лакове визуално подобряват тена на кожата и отвличат вниманието от несъвършенствата. По-добре се съчетават и с обувки – заради по-спокойните си цветове.