Всички сме го изпитвали: Коледа е на една крачка, а все още сме без подарък за любимия мъж. Ами сега? Опитът да намерим готин подарък за половинката може да се окаже истинско предизвикателство, особено когато искаш наистина да го впечатлиш. И така, всяка година се повтаря едно и също – изправени сме пред нелеката задача да избягаме от всичко клиширано и вече някога подарявано. До гуша ни дойде от всички коледни чорапи, парфюми, дрехи и какви ли не безсмислени предмети и джаджи. Казваме “Край”! Отминаха дните на купуване на ризи и вратовръзки за добри момчета, а вместо това, все по-често виждаме повече хора да купуват подаръци, които са свързани с хобитата му. Така че тази година се насочи към подарък, който е повече забавен, отколкото практичен! Избери ваучер за подарък – преживяване.

Достатъчно е само да се отдалечиш от материалните неща и вместо това да потърсиш преживяване, което да е по вкуса му. Защото несъмнено в края на деня един спомен, който топли за цял живот, ще бъде много по-ценен, отколкото всяко едно нещо, което може да се побере под елхата, а после да влезе в гардероба например. Не забравяй, че Коледа е и прекрасна възможност да поглезиш половинката си, а покрай него, да споделиш емоцията и ти самата, при това много бързо, лесно и удобно, докато седиш на дивана и си почиваш, а не участваш в Сървайвър: Част поредна в моловете.

За да ти помогнем да изненадаш гаджето, съпруга или просто половинката си, съставихме малко ръководство за коледни подаръци, включващо някои от най-готините и едновременно с това нетипични идеи за подаръци, вариращи от креативни до персонализирани и добре обмислени, които да паснат на всяка натура. Представяме ти 10-те най-яки подаръка тази година, които ще те превърнат в жена мечта.

Най-добрият подарък за мъжа… пътешественик

Мъжът до теб е най-големият авантюрист на света, който познаваш? Дай му шанс да изследва подводния свят и живота, който той предлага, да задълбочи знанията си и да получи официален сертификат за водолаз, като го запишеш на водолазен четиридневен курс и то не къде да е, а в древна Гърция.

Курсът SSI Open Water Diver е сред най-популярните курсове за сертифициране на водолази, след който твоят Аквамен ще може да се гмурка по цял свят. Готино, нали?

Ако и ти също като него не стоиш мирна на едно място и обичаш да опознаваш различни кътчета, може да го изненадаш, подарявайки му френско преживяване за двама с прекрасни български вина в бутиковата винарна на Шато Копса! Кой каза, че подаръкът трябва да бъде индивидуален, ако вместо това бъде споделен с любимия човек. Разположен сред лозята, Шато Копса е романтичен замък-винарна сред прекрасна природа, с панорамна тераса, СПА зона и индивидуално проектирани стаи. Шато Копса е много близо до Сопот, където може да посетите къщата на Иван Вазов, етнографския комплекс с ретро фото и кафене, Дядова Стоянова воденица и Девическото училище, а лифтът ще ви отведе до Национален парк Централен Балкан.

Най-добрият подарък за мъжа... гастроном

Бъди честна и признай - кой е семейният шеф готвач зад всяка вкусна вечеря у дома? А защо тази Коледа не му подариш кулинарно вдъхновение! Ако е истински любител на храната, то със сигурност един курс ще му хареса, защото по този начин ще му дадеш възможност да надгради всичко, което знае. Все пак никога не е късно човек да научи нещо ново, нали? Едва ли има мъж, който да не обича да си похапва вкусни и сочни бургери… Ммм! Несъмнено най-вкусно е, когато сам си го приготвиш. Затова му подари специален курс, в който да научи всяка техника и тънкост на наистина перфектния и неустоими бургер, заедно с притурките към него, които го правят това, което е. Ако пък любимият ти сам би експериментирал в света на кулинарията, подари му възможността да си избира кулинарното приключение. Ще ни бъдеш благодарна доживот!

Най-добрият подарък за мъжа до теб трябва да включва предлагането на ново и забележително изживяване, по възможност споделено с половинката. Ето защо ти предлагаме да го зарадваш с персонален тур за двама по стъпките на крафт бирата. Бирата несъмнено е една от най-старите познати алкохолни напитки и незаменима част от културното наследство на човека. Избягайте за ден от стресиращото ежедневие и посетете една автентична семейна пивоварна, където ще имате неповторимата възможност да се запознаете с производствения процес и тънкостите в приготвянето на крафт бира Ромбус, а също така и да дегустирате всички налични бири. А за финал – да хапнете вкусно в ресторанта на пивоварната. Малката пивоварна е резултат от неспирно търсене на собствениците на разнообразие от вкусове и експерименти с различни рецепти. Все пак коя е напитката, която върви ръка за ръка със сочен телешки бургер с карамелизиран лук?

Най-добрият подарък за мъжа... експериментатор

Откакто си с него не спираш да се чудиш как може да има толкова умен, забавен и готов да се впусне в какви ли не предизвикателства човек. Истинска щастливка си, да! Ако още не си решила какво да му подариш за предстоящите празници, имаме страхотна идея – изненадай го с ваучер за подарък – преживяване под формата на бягство! Но не какво да е, а такова, в което главно действащо лице е самият той. Escape Room Шифърът на Леонардо със сигурност ще грабне вниманието му и ще провокира логическото му мислене. А най-готиното е, че всичко се случва толкова бързо, че иска или не, ще му се наложи да те вземе и теб и да работите в екип, за да спрете часовника преди 60-тата минута.

Тръпката на точния мерник, предизвикателството от всяко различно оръжие, бум-бам… Да, едва ли има мъж, който би устоял на подобно предложение - та те живеят с идеята, че са професионални бойци от малки! Подари му 60 минути, в които да опита прицела си със стрелба с 5 вида оръжие и 65 патрона (два вида пистолет, револвер, 45-тикалибър и дори пушка помпа). Ако това е неговата страст, със сигурност няма да му е излишно да потренира самообладанието си и да повиши адреналина си на макс. А и само си го представи после колко сладко ще ти разказва и обяснява въодушевено колко точни прицела е имал и как си се оженила за… истински снайперист. Самообладанието, което тренираш, високият адреналин, който има измерител - твоят резултат. Да, със сигурност не влиза в графа романтични подаръци, но пък е идеален подарък за авантюристични натури.

Най-добрият подарък за мъжа... любител на силни усещания

Най-добрият подарък за мъжа... любител на силни усещания Любимият ти е най-смелият човек, който познаваш, обича предизвикателствата и силните усещания, възможността да предизвиква себе си, да бяга от зоната си на комфорт, а второто му име е г-н Безстрашен? Няма проблем – имаме нещичко и за него - бънджи, пандюл и алпийски рапел. Подари му един цял ден, наситен не с адреналин, а с много, много, много адреналин! Бънджи скок от задния вход на пещерата Проходна, спускане с алпийски рапели от Очите на пещерата, спелеология и всички сталактити, сталагмити и сталактони - със сигурност жестът ти ще спре дъха му! 

Търсиш наистина незабравим подарък за него тази година? Е, определено не смятаме, че твоят човек някога ще може да забрави скачането с парашут от самолет на 3500 метра височина! Подари му тандемен скок с парашут над Шуменското плато и му помогни да отбележи с „ДА” и това в списъка му с желания, които да изпълни до края на живота си. Едва ли има по-красива гледка и силно усещане от това да се рееш свободно като птица. Спомен, който оставя незабравима емоция и спомен, от който кожата ти ще настръхва всеки път, когато се сетиш.

Най-добрият подарък за мъжа... бохем

Ако желаеш да го поглезиш с нещо само за него, има много невероятни идеи за релакс, които със сигурност ще му доставят удоволствие и ще го накарат поне за час да забрави за бремето и стреса на ежедневието. Позволи на половинката си да се отдаде на заслужен Спа ритуал: Мъжка награда, включващ магнезиева вана, детокс маска на лице с въглен, релаксиращ тайландски масаж с арома масла и терапия в солна стая. Няма да ти обясняваме, че оттам ще излезе като нов. Чисто нов Супермен, готов за нови приключения… с теб!

Може и да не си в състояние да му предложиш круиз на личната ви ултра луксозна яхта, но кой каза, че все пак не би могла да му подариш романтично морско приключение на яхта за двама. Затвори очи и си представи - няколкочасово романтично бягство насред открито море на чаша шампанско, вкусна вечеря и гледка към залеза и момчето, в което си влюбена! Подари му вълнуващо изживяване, залез и морски бриз в компанията на любим човек на борда на луксозна ветроходна яхта. Да, да знаем, че лятото е след ужасно много време, но пък тъкмо очакването ще засили в пъти желанието ви за това малко приключение.

 

Това и всички останали преживявания, които ти споделихме, са само част от предложенията, които можеш да откриеш на платформата Gift Come True. Освен че предлага над 500 преживявания, ваучерът за подарък - преживяване, който можеш да закупиш от нея, ще бъде валиден за цяла година. Ако не си сигурна какво ще зарадва най-много твоя любим, винаги можеш да заложиш на сигурно и да му подариш гифт карта на определена стойност. С нея той сам ще определи своето следващо приключение!

Направи тази Коледа наистина специална. Всичко е в твои ръце, просто помисли извън кутията на общоприетите клишета и не забравяй, че подаръкът под елхата не е толкова важен, колкото мисълта, която си вложила и емоцията, която той ще предизвика. Поеми си дъх и погали душата на най-любимия човек не с вещ, а с любов и сбъдната мечта! Весела Коледа и светли празници, които да положат началото на една година, в която здравето, щастието и най-съкровените мечти са ежедневни твои спътници!