Честото и продължително излагане на слънце може да предизвика пигментации. Бузите, носът, челото и брадичката са предразположени към появата им. Тъмни участъци се образуват и от зарасли рани. За да не се мажете ежедневно за камуфлаж с фон дьо тен и пудра, ако сте със светла кожа, сведете до минимум излагането на слънце и постоянно нанасяйте слънцезащита. При вече появили се петна потърсете избелващ продукт. В състава на избелващите средства често фигурират витамин С, AHA и BHA киселини, цитруси, оризово мляко, хидрохинон, третиноин, млечна или гликолова киселина. Пигментацията може да се премахне и с микродермабразио, химически пилинг или лазер. Най-щадящо е редовното третиране на лицето с избелващи кремове. Те действат постепенно и променят състоянието.

Какво съдържа обичайният крем за пигментни петна по лицето

Съставът на най-добрия крем за пигментни петна на лицето може да включва витамин С, коджикова киселина, ретинол, ниацинамид, млечна киселина, гликолова или азелаинова. Доверете се на избелващ крем за пигментни петна - колкото и висока да е цената му той ще е по-евтин от процедурите с лазер или от химическия пилинг при дерматолог. Много марки на пазара произвеждат избелващи кремове и продукти за справяне с пигментните петна. Проучихме кои са 7-те най-търсени и ефективни средства, помогнали на много хора за справяне с проблема. Доверихме се на рейтингите от сайтовете и форумите, където потребителите са гласували и написали за най-добрия крем против пигментни петна мнения и отзиви:

● Изсветляващ крем за лице против пигментации Medi-peel Melanon Cream съдържа ниацинамид. Изравнява тена и предпазва от окислителните процеси. Алфа липоевата киселина и аскорбиновата киселина имат антиоксидантно действие. Екстракт от женско биле изсветлява.

● Крем Bioderma Pigmentbio Daily Care Brightening Daily Care SPF 50+ с азелаинова киселина и екстракт от корен на женско биле. Изсветлява и премахва хиперпигментацията. Салициловата киселина предотвратява възпаления, ниацинамидът успокоява.

● Изсветляващ гел-крем Shiseido White Lucent Brightening Gel Cream действа против пигментни петна с комплекса Sakura-Bright. Съдържа японски цитруси, рози, жасмин и магнолия. Плумерията намалява производството на меланин.

● Нощен депигментиращ крем за лице Eucerin Eucerin ANti-Pigment Night Cream минимизира тъмните петна по време на сън и предотвратява повторната им появява. Thiamidol намалява производството на меланин, а декспантенолът регенерира клетките.

● Нощна грижа Noreva Laboratoires Exfoliac Trio White Night-time Intensive Depigmenting Care ликвидира наличните пигментации и не позволява образуването на нови. Кератиноцити и комплексите Reductol и Vita C2G блокират производството на меланин. Петната изсветляват.

● Избелващ крем за лице Gigi Ester C Skin Whitening ще ви избави от мелазма и лунички. Елиминира посттравматични петна от козметични и процедури и стари белези от акне. Комплекс от киселини деликатно изсветлява. Изравнява тона.

● Дневен крем за лице срещу хиперпигментация Eptaderm Epta Spot Day Cream е обогатен с изсветляващи, подхранващи и защитни съставки. Формулата му включва екстракт от корен на женско биле с антибактериални свойства и избелващ алфа арбутин.

Къде да открием оригинален крем за премахване на пигментни петна по лицето

Аптеките и някои дрогерии предлагат подобни средства, но ако искате да пазарувате удобно от дома си, своя крем против пигментни петна можете да откриете в интернет на следния адрес: https://makeup.bg/. Онлайн магазин MAKEUP е платформата с най-богато съдържание на козметика и аксесоари у нас. Сайтът ще ви предложи избор от над 3000 марки с повече от 148 000 грижовни продукта.

Избелването на лицето е продължителен процес. Може да отнеме месеци. Снижете до минимум излизането на слънце. Непременно използвайте най-добрите слънцезащитни продукти с фактор SPF50. Надписът PA върху някои средства визира качеството на защитата. PA + = защита 2-4 часа. РА ++ = 4-8 часа. РА+++ = 8 часа. PA ++++ = 16 часа и повече. За да не ви се налага да търсите крем за пигментни петна, заложете на превенцията. Слънцезащитните продукти трябва да се нанасят дори в студено и облачно време.