Лина Марсела Медина е определена като най-младата майка в света, родила на крехката възраст то 5 години и 7 месеца. Нейната история е впечатляваща и до ден днешен привлича вниманието на различни хора и организации. Лина е родена на 23 септември 1933 г. в Перу. Тя произхожда от едно, изглежда, скромно семейство. Родителите й са напълно обикновени хора. Майка й, Виктория, е домакиня, а баща й, Тибурело, е майстор на сребро.

На възраст 5 и 6 месеца родителите й забелязали необичайно подуване на корема, което на пръв поглед помислили, че може да е някакъв тумор, но никога не биха предположили, че Лина всъщност е бременна. Диагнозата е поставена от д-р Херардо Лозада и показва, че Лина е бременна в 7-ми месец. Първоначално родителите й дори не си представят, че е възможно някой да забременее на тази възраст и мислят д-р Херардо за глупак. Затова те водят Лина при друг специалист, който действително потвърждава първоначалната диагноза.

Тогава започват проблемите. След като поставя тази диагноза, лекарят се обажда в полицията, за да арестуват веднага бащата на момичето, който е обвинен като първи заподозрян за случая. След седмица на разпит полицията трябва да пусне Тибурело, тъй като нямат достатъчно доказателства, за да докажат, че бащата е забременил собственото си дете. Вторият заподозрян е братовчедът на Лина, който има психически проблеми. Именно те карат властите да мислят, че ще бъде способен на такова ужасяващо деяние. Отново предположението им остава без доказателства.

Следващата стъпка на полицията е да се опитат да получат някои отговори от Лина в присъствието на майка й, за да видят дали си спомня някой да я е наранил или да я е изнасилил. Тъй като детето е изключително объркано за всичко, което се случва с нея, полицията отново не успява да доведе до потенциален заподозрян. Без допълнителни доказателства или следи властите са принудени да прекратят делото.

Случаят, обаче, не бива забравен.

В статия от 1955 г. авторът Луис Леон заявява, че много от отдалечените села в Перу провеждат редовни „религиозни фестивали“, които водят до групов секс или дори изнасилване, в които наистина са включени непълнолетни или деца на такава крехка възраст като Лина. При липсата на по-правдоподобна теория за случая на Лина, се смята, че тя всъщност е била изнасилена на един от тези странни фестивали.

Но какво се случва с нея?

Когато Лина е в 8-ми месец, притиснати от медиите, родителите й правят интересно признание. Майка й споделя, че тя е имала менструация за пръв път на 3-годишна възраст. По-късно специалистите разбират, че тя страда от състояние, известно като преждевременен пубертет, което означава, че половите й органи ще се развият в много млада възраст. В този случай жлезите, които секретират растежа и половите хормони, започват да функционират необичайно рано в живота. Точната причина за това състояние все още не е известна.

Поради крехката й възраст и неразвитото за бременност тяло, единственият начин тя да роди е със секцио. Разбира се, това отново крие големи рискове за живота на Лина.

Лекарите в родилното са знаели, че има голяма вероятност бебето да има сериозни затруднения, тъй като тогава се смята, че младият организъм на Лина е неразвит, поради което не може да предложи на бебето необходимото хранене през 9-те месеца от бременността . Като по чудо бебето се ражда здраво с идеално тегло от 2,7 килограма и по съвпадение в деня на майката 14 май 1939 г.

Семейството решава да кръсти детето Херардо Медина, вдъхновено от лекаря на Лина, който е до нея по време на раждането. Самоличността на бащата все още остава загадка дори и до днес. Сигурното е, че Лина е поредната невинна млада жертва на сексуално насилие. По-ужасяващото е, че това се случва и до днес.

След раждането, родителите на Лина правят всичко възможно, за да осигурят на детето и внучето си възможно най-нормален живот. Те обаче не спират да им обясняват каква е връзката между тях двамата. Възхитително е, че родителите на Лина са защитили личния й живот и не са използвали уникалното състояние на дъщеря си за финансова печалба. След като се разбира за случая, много изследователи и лекари проявяват голям интерес към Лина и искат да проучат нея и нейното дете. Родителите на Лина отказват, тъй като не искат да съсипят детството на дъщеря си.

Лина е все още жива и здрава днес, на възраст от 87-годишна възраст. Не се знае много за Херардо Медина.