И макар думата хоби най-често да се свързва с фейсбук, приятели и раздходка, то с изненада ще ви съобщим, че на света съществуват много по-нетипични хобита от кафе с приятели или плодов чай с хубава книга и повечето от тях са записани като рекорди на Гинес. Нека видим най-нестандартните.
 
Най-големият, изяден самолет 
Мишел Лотито е обикновен човек, който обича да вечеря неща като стъкло и метал. Мишел държи рекорда за най-много изядена храна – 150 килограмов самолет. Лекарите установяват, че стомашната лигавица на рекордьорът е два пъти по-голяма от обикновената, ето защо тялото му лесно смила метала. 



Най-дългият нос в света
Рекордът за най-дълъг нос отива при Турция, където Мехмет Озурек печели със своите 8.8см.



Най-голямата бисквита в света
През 2003г. световна компания за производство на сладкиши решава да вдъхне живот на нов рекордьор с размери 754кв.м. Ако се чудите какво е червеното петънце в центъра на бисквитата, това е парче шоколад.



Най-дългите мустаци в света
Най-дългите мустаци в света пък са национална гордост на индийците. Рекордът държи Бадамясинх Жувансинх Гурхар, чиито мустаци са дължи 12.5м. Бадамясинх признава, че не ги е бръснал от 1976г. насам, с други думи мустаците са на възраст 37г.



Най-голям брой хора върху дъска за сърф
Записаният брой на сърфистите, успели да се задържат 1 минута върху сърфа са 47. 



Най-дългата кожа в света
Световният лидер е Гари Търнър от Англия, който успя да опъне кожата на стомаха си до 15.8см. Гари има рядко заболяване на съединителната тъкан.



И ако все още не знаете, в края на септември в Южен парк в София ще бъде направен опит да се подобри световен рекорд, с който България да влезе в книгата на Гинес с най-дългата йога верига. За да се подобри рекорда, трябва да се включат поне 510 души. За да участвате в това незабравимо преживяване, не е необходимо да практикувате йога. Просто бъдете на поляната за провеждане на събитието в парка в 13ч на 28 септември. Бихте ли се включили?