„Обичам те“? (не)

„Изглеждаш страхотно“? (пак не)

„Да ходим на пазар!“ (зависи как го каже, но пак не)

„Как е майка ти?“ (не, това звучи подозрително)

Такива мили думи обича да чува всяка жена и те я карат да се чувства обичана, но никой от тези изрази не е толкова разтапящ като едни други четири думички...

Аз и моя приятелка пиехме кафе, когато тя започна да ми разказва за новия си приятел. Той бил мил, внимателен, интелигентен и успял в своята сфера. Тя просто усещала, че е добър човек, но това, което я е спечелило, са думите, които ѝ казал в първата сутрин, в която се събудили заедно.

Тя има куче, което няма търпение да излезе навън рано сутрин, докато тя още не знае на кой свят се намира. В споменатата сутрин, когато кучето се покатерило на леглото както обикновено и нетърпеливо чакало да бъде изведено, нейният нов любим отворил очи, хвърлил ѝ един поглед и без колебание изрекъл заветните четири думички:

„Аз ще се погрижа.“

Тя просто се разтопила. Почувствала се спокойна и сигурна в любовта на този мъж, който бил готов да жертва собствения си комфорт, за да може тя да остане под завивките.

Но по-важното е, че освен че го е казал, той е удържал на думата си.

Тя била толкова впечатлена, че ще си помислите, че може би ѝ е купил Айфеловата кула, а той просто разходил кучето ѝ.

Живеем във време, в което жените всеки ден се опитват да докажат, че могат да се справят с всичко и нямат нужда от някого да се грижи за тях, но понякога е приятно да знаеш, че можеш да се справиш с всичко, но има човек, който е готов да намали товара ти.