Рецепционист, инженер, секретар, адвокат... дори не можем  да изброим всички професии, които съществуват. Но още по-трудно е да повярваме, че някой си изкарва прехраната, развявайки знаме или разхождайки гъски.

Повечето странни професии не са особено добре платени, но преживяването определено си струва. По-надолу ще ви покажем класацията на 10-те най-странни професии в света. Навярно това е само малка част от всички такива, които съществуват, защото светът е толкова пъстър, а странности много.

1. Човек, който развява знаме
В хотел в Индия са наели човек, който да развява флаг, с което да осигури комфорта на гостите. Питате се какво общо има флагът с комфорта? Целта е да се пропъждат птиците, които идват, за да пият вода от фонтана, намиращ се в градината, тъй като притесняват гостите.

2. Дегустатор на... миризми!?
Дезодорантът ви добре ли ухае? А течният сапун? Да, има специални хора, които проверяват миризмите на козметичните и продуктите за хигиена преди да бъдат пуснати на пазара. Такива специалисти получават средно около 35 000 долара годишно.

3. Уфолог (човек, който се занимава с изследването на НЛО)
Да, Мълдър и Скъли от „Досиетата Х” не са единствените, които се занимават с това. Американският професор Питър Стърок е един от най-известните уфолози в света. Заплатата му обаче не отговаря на славата му.



4. Човек, който разхожда гъски
Служител в американски хотел в продължение на 50 години, два пъти дневно е пасял гъските на хотелския комплекс. Маршрутът на разходката е започвал от червения килим, по който са посрещани клиентите и е продължавал до шадравана в градината, където гъските са пиели вода и са се разхлаждали. Това определено са били едни щастливи гъски.

5. Събирач на топки за голф под водата
На голф игрище във Флорида дупка номер 17 е една от най-трудните в света. Топките, които попадат във водата, са толкова много, че собствениците са се принудили да наемат човек, който да се гмурка под вода и да изкарва топките. Тези мерки наистина са били наложителни, защото всяка година се изваждат около 120 000 топки от водата.

6. Феята кръстница
В една от най-известните хотелски вериги в щата Джорджия, САЩ наистина има такава професия. Жена с магическа пръчка и облечена като фея отива в стаята ви и прави всичко възможно да изпълни всички ваши желания и да удовлетвори изискванията ви. Това се казва добро обслужване! Е, не всички желания могат да бъдат сбъднати, но пък е приятно човек, поне за малко да се почувства като в истинска приказка.
  

         


7. Отговорник за заровете
За да избегнат измами от различен тип, в почти всички казина в Лас Вегас има специален човек, който отговаря за зарчетата. Работата му се състои в това да проверява дали някое от зарчетата не е подменено или повредено.

8. Талисман на спортен отбор
Колко ли плащат, за да се напъхаш в костюм на животно-талисман на даден отбор? В България сигурно не особено много. Но в Ню Йорк заплатата е около 25 000 долара на година.

9. Разказвач на приказки

В Лондон в една хотелска верига съществува тази приказна професия. Служител от хотела идва в стаята ви и ви чете приказка, докато заспите, накрая загася лампата.




10. Доктор по куклите
Когато на куклата й се счупи ръка, крак или нещо се повреди, специалните лекари я оправят. На някои от етикетите на куклите дори пише: „Разполагаме с лекар.” Каква голяма радост за всички малки момиченца, които много обичат своите кукли, но понякога и куклите се разболяват и се нуждаят от лекарска помощ.