Кой не обича да си похапва? Сладко, солено, кисело. Всички ние сме им фенове, на някои дори повече отколкото на други. Свикнали сме с мусаката на мама, кекса на баба и може би салатата на татко, но замисляли ли сте се, че там някъде има ястие, което струва 25 хиляди долара. Доста, а? А вие, бихте ли изяли просто така, за десерт? 
 
 
Освен 28 вида какао, в скъпия десерт също така има и двадесет и три карата злато, и бял диамант. Сервира се топло със специална златна лъжица, чиято цена е 1500 американски долара. 
 
Казва се, че десертите са каприз, а прищявките винаги струват скъпо. Въпреки това “Frozzen Haute Chocolate” е изключително търсен в Ню Йорк.
 
Както вече ви казахме за приготвянето му са нужни 28 вида какао, така че ако искате да изненадате любимия човек с наистина скъпо удоволствие, то по-добре си пригответе чековата книжка. Какаото задължително трябва да е от Швейцария (500 американски долара за пакет).
Необходими са и специални шоколадови бонбони “Madeline au Truffle”, които струват 600 американски долара на килограм. Доста скъпо, а? Какви ли са на вкус? Освен всичко изброено, скъпото изкушение се нуждае и от разтопен шоколад на цена 900 долара. Най-изключителната съставка от всички е двадесет и три каратовото злато, което формира тънък слой от 5 грама. Питате за цената? – 1000 долара. 
 
Ако все още ви се струва излишен лукс, то не спирайте да четете. Поднос със златна гривна и бял диамант, оценен на 5000 американски долара и златната лъжичка, за която ви споменахме по-горе. 
 
В крайна сметка да не се окаже, че на вкус е даже по-лошо от кекса на баба. Виждаме че високата му цена, а именно 25 000 американски долара, се дължи не на вкуса, а на луксозните украшения, които придружават десерта. И все пак, какво решихте? Ще го опитате ли?