Ние, жените, се смущаваме от погледа на мъжа ни, когато всеки месец му поискаме стотачка за дрехите, от които имаме нужда. Колко заплати трябва да получат мъжете ни и ще стигнат ли те за закупуването на един от тези тоалети, а именно най-скъпите рокли в света, то ще разберете, след като прочетете статията.
 
  1. Най-скъпата рокля в света всъщност е туника или така наречената абая. Използва се най-често от жени, представителки на ислямския свят. Дизайнерката на туниката е Деби Уингам, която споделя, че „наметалото“ е инкрустирано с над две хиляди скъпоценни камъка, включително и червени и струва 17,7 милиона долара.



  2. Всяко творение на Модна Къща „Диор“, представено в седмицата на модата, струва поне 200 000 долара. Според пресата, повечето от роклите биват продадени преди края на ревюто. 



  3. Една от най-скъпите рокли на света е тази, която е носела Мерилин Монро, докато пожелава „Честит рожден ден, господин Президент“ на  Джон Ф. Кенеди през 1962г.



  4. Роклята, в която дивата на Холивуд Грейс Кели се омъжи за Раниеро Трети от Монако, е една от останалите най-скъпи рокли на света.



  5. Тази рокля от 2005 година, създадена от Ники Ванкетс и инкрустирана с 2500 диаманта, струва 6,5 милиона долара.



  6. Десетте най-скъпи рокли на принцеса Даяна, продадени на търг в Лондон за около 1,15 милиона британски лири всяка.



  7. Роклята, с която през 1992 принцеса Даяна посети Индия. 



  8.  Без съмнение, сватбената рокля на Кейт Мидълтън, чиято дизайнерка е Сара Бъртън, струва повече от 400 000 долара.



  9. Сватбената рокля на Юми Катсура беше оценена за 8,3 милиона долара. Роклята беше показана на „Ферията на роклите“ в Токио през 2013г. Инкрустирана е с 502 диаманта и над милиард истински перли.