Те са и ефективен съюзник при отслабване, защото богатото им количество фибри намалява чувството на глад. Това са любимите ви бадеми.

Бадемите са добър източник на калций и желязо, но също така са мощни антиоксиданти, които ще допринесат за нашето здраве. Благодарение на витамин Е, фибри и фолиева киселина, "мокрите" бадеми подобряват храносмилането, помагат при диабет, кожни проблеми и хронични заболявания, като сърдечни проблеми и ревматоиден артрит.

В допълнение, те са ефективен съюзник при отслабване, тъй като богатото им количество фибри намалява чувството на глад, а оттам и приема на калории, като по този начин насърчава загубата на тегло. Най-добрият подход е да се накиснат в две чаши вода за 24 часа.

Начин на приготвяне

- Поставете около 250 грама бадеми в купа и ги залейте с топла вода.

- След 12 часа отцедете водата и добавете две лъжици сол. 

- След това отново напълнете съда със загрятата отцедена и подсолена вода и оставете бадемите в нея за още 12 часа.

- След 24 часа във вода лесно ще премахнете кафявата кора от бадемите, ако вече не се е отделила сама. Вярно е, че някои практикуват накисване на бадеми само за една нощ, но 24 часа е оптималният период.

Можете да използвате накиснатите бадеми в продължение на седем дни, като изяждате 4 от тях сутрин. Яжте ги без страх, че ще загубят хранителната си стойност.