Все повече дами се обръщат към натуралната и естествена козметика. Вместо обаче да си купувате скъпи опаковки от био магазините, по-добре се опитайте да си направите разкрасителни средства сами у дома.

Първо нека си отговорим заедно на два много важни въпроса.

Защо понамирисват подмишниците ни

Миризмата от мишниците ни идва не от потта, а от бактериите, които се събират в гънките им.  Затова най-добрият дезодорант за вас е този, който регулира именно “миризливите” бактерии.

Имат ли лошо въздействие антипреспирантите?

 В потта няма нищо лошо. Чрез нея телата ни се охлаждат и изхвърлят токсините, които сме натрупали. Антипреспирантите блокират порите подмишниците ни и по този начин спират този жизненоважен процес. Освен това в тях се съдържат редица химикали, които също не са от любимите ни съставки, които искаме да докосват кожата ни.

Необходими съставки:

1 чаена лъжичка какаово масло

1 чаена лъжичка кокосово масло

1 чаена лъжичка масло от шеа

1 чаена лъжичка пчелен восък

2½ чаена лъжичка царевично нишесте

1 чаена лъжичка сода за хляб

15 капки етерично масло от ванилия (или масло по ваш избор)

2 капсули прахообразни пробиотици 

Начин на приготвяне:

В малък  тиган на ниска температура разтопете какаовото, кокосовото масло, маслото от шеа и пчелния восък.  Премахнете тигана от котлона и смесете получената смес с царевичното нишесте и содата за хляб. Разбъркайте добре с дървени пръчици или дървена лъжица, до получаването на еднородна смес. Накрая прибавете етеричното масло, което сте си избрали и изчакайте сместа да се охлади.

Преди напълно да е изстинала я добавете в контейнерче за дезодорант. Най-лесно е да използвате старо такова.

Продуктите за този дезодорант може и да ви се сторят като крупна първоначална инвестиция, но имайте предвид, че можете да ги използвате за много и различни неща, включително и в кулинарията.