Как да разкрасите прическата си за сватба, абитуриентски бал или каквото и да е друго тържество? Разбира се, че с цветя! Аксесоарите от цветя винаги са красиви и модерни.
 
Искаме да ви предложим едно уникално модно решение за вашата прическа – нежен венец от цветя. Определено ще съберете всички погледи! Освен това, погледнато практически, ще можете да придадете втори живот на лака за нокти.

 
Всяка от вас, мили дами, може да си направи такъв венец. От вас се иска само малко търпение и разбира се, много старание.
За този венец ще използваме три цвята лак за нокти – мента, прасковен и бял. За оформянето на листенцата, използваме четки за грим. Могат да се използват и химикал, молив или флумастер.
 
Всичко необходимо за изработката: 
- тел
- лакове за нокти
- тейп-лента (еластична лента, която е подходяща  и при опаковане на букети, бонбони, подаръци)
- ножица
- тесни клещи
- химикали с различни диаметри
- купичка с ориз или парче пластилин

 
Започваме да оформяме цветята. Нарязваме телта на части с дължина 20-30 см. Нарязваме 30-40 такива. С помощта на химикала или четката оформяме самите листенца. Увиваме телта около химикала. Завиваме 2-4 пъти около химикала. Трябва хубаво да затегнем иначе формата се разваля, но не и прекалено и телта да се скъса. Като го направите няколко пъти, вече ще ви се струва детска игра.
 
 
Можем да направим 3, 4 или 5 листенца. Използвайте два вида четки или химикали с различен диаметър, за да получите по-малки и по-големи листенца.
Ето това ще се получи в началото:
 
 
За да да заприлича нашето произведение вече на истинско цветенце, около химикала натискаме листенцата и ги извиваме, като си помагаме с палеца.
Трябва да се получи нещо такова:
 
 
Дооформете листенцата с пръсти по различен начин, за да не си приличат едно на друго. Ето такива изящни цветя трябва да се получат:
 
 
А сега идва най-интересното! Най-напред постелете нещо върху работната повърхност, за да не цапате с лак. След това пригответе съда с ориз, в който ще напъхате след това цветята, за да изсъхнат.
Напояваме четката обилно с лак и започваме да нанасяме лака върху листенцата. Може да не се получи от първия път.
 
 
След като сме ги оцветили, поставяме цветята в купичката с ориз, за да изсъхнат.
 
 
Вторият слой го нанасяме след около 30 минути, а след още 30 нанасяме и третия. Може да сложим и четвърти слой за по-плътен резултат. Оставяме ги да изсъхват през нощта.
 
След това с тези цветя можете да правите всичко, което ви хрумне. Всичко е въпрос на креативност. Сега обаче ние ще ви покажем как да си направите венец за коса. Ще са необходими около 37 цветенца.
След това между всяко цвете трябва да прокарате тел, която да държи цветенцата свързани едно с друго. Това ще стане с помощта на клещите. Може да го видите на следващите снимки.
 
 
Нарязваме тейп-лентата на тънко. В случая използваме кафява, за да се създаде ефект на клонки. Можете да използвате всякакъв цвят – бял, зелен и т.н.
 
 
Обвиваме всяко цветенце с лентата.
 
 
Изрязваме от телта нова част и я сгъваме по следния начин:
 
 
След това обвиваме с лентата.
 
 
След като вече телта е заприличала на венец, изрязваме от лентата по-широки парчета и произволно прикрепваме цветята към телта. Тук можете да проявите своята творческа фантазия – да разположите цветята плътно едно до друго или пък на по-голямо разстояние.
 
 
Накрая завързваме венеца с красива лъскава лента.
 
 
Вашият невероятен венец е готов! От Dama.bg сме сигурни, че където и да се появите така, всички погледи ще са насочени към вас!