Сигурни сме, че в гардероба си имате доста тениски, които не сте носили с години. Някои от тях се овехтели, други са ви писнали, а трети просто вече не са модерни.

Вместо да ги изхвърлите или да ги направите на парцали, можете бързо и лесно да ги претворите в пазарски торби. Така хем ще спестите пари от купуването на найлонови пликчета, хем ще запазите природата чиста и не на последно място ще бъдете оригинални при следващото си пазаруване.

Единственото, което ви е необходимо са стара тениска и ножица. Имайте предвид, че ако смятате да носите по-тежки неща, е добре тениската да бъде от по-здрав и издръжлив плат. Ако пък искате торбата ви да се получи по-голяма, най-добре използвайте мъжка тениска.

Стъпка 1

Изрежете ръкавите на тениската:

Стъпка 2

Изрежете деколтето на тениската, можете да го очертаете с помощта на маркер и купа или да го изрежете на око.

Стъпка 3

Обърнете тениската наобратно. Определете дълбочината на своята чанта с помощта на предмет, както е показано на снимката. След това очертайте с маркер желаната дълбочина. Имайте предвид, че в зависимост от материала на тениската, пазарската ви торба най-вероятно ще се отпусне и ще стане по-дълбока.

Стъпка 4

Нарежете долната част на тениската на ресни, както е показано на снимката:

Стъпка 5

Вържете ресните на възели, така че да оформите долната част на своята пазарска торба. Най-лесно ще ви бъде да изгледате видеото, което сме добавили, за да видите как се прави това.

Съвет: Ако завържете възелите от външната страна на тениската, те ще останат отвън, ако пък прецените, че не искате да се виждат, можете да ги оставите от вътрешната страна.