Ето че българският талант се разпростря чак до Айфеловата кула. Ще ви разкажем една невероятна история и се надяваме в края й, да се почувствате поне малко горди.

Ники е типичният тийнейджър, обича времето с приятели, както обича и своя смартфон. На пръв поглед той изглежда обикновено дете, но убеждава група туристи на парижка гара, че е далеч от думата „обикновен”. Напротив, Ники има огромен талант и 15 първи награди по пиано от изтънчени конкурси, включително и няколко европейски – в Рим и Париж, които го доказват.

„През юни пътувах с родителите ми от Париж към Фурш за концерт, за който нямах никакво време да репетирам. В същия момент видях мъжът, който свиреше на модерното пиано “Ямаха”, върху което висеше табела “За всеки, който го може”, разказва Николай.

Пловдивският възпитаник на НУМТИ “Добрин Петков” Николай Маринов се доближава до пианиста, който с пренебрежение му отстъпва своето място. Минути по-късно и той, и всеки присъстващ на гарата остава безмълвен, чувайки гръмките тонове на детското сърце. Ники засвирва така, сякаш отново се състезава за първото място, но приема изпълнението си като репетиция големия конкурс. 

Петокласникът изпълнява "Музикален момент - 4" на Рахманинов, последван от Бах, Хайдн, Бетовен, Моцарт и оставя отпечатък в сърцата на хората, споделили този миг с него.

Пожелаваме на Ники още много награди и българска слава, която да споделяме с него!