За трета поредна година в град Девин от 10 до 12 ноември ще се проведе иновативното Национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „Аз мога - тук и сега” за ученици от 7 до 12 клас.

Образователната инициатива се организира от Сдружение „Аз мога – тук и сега“ съвместно с училища за езиково обучение "Интелект".

В първото издание 2015 година взеха участие 150 ученика и 35 ръководителя от 21 населени места. В следващото издание през 2016 година участват 198 ученика и 50 ръководителя от 27 населени места. Тази година очакваме повече от 300 участника от цяла България!

Състезанието се провежда върху три основни компетентности в три етапа – слушане с разбиране ("Интервю"), четене с разбиране ("Тествай знанията си") и създаване на текст ("Изрази себе си в есе"). Състезателните категории са: Английски език, Немски език, Испански език и Френски език.

Официален сайт на състезанието: www.az-moga.bg. Формата под която участват учениците в състезанието е само индивидуална и само в една категория, като всеки един участник, според това в кой клас е към настоящата учебна година, попада в групи в категорията, която е избрал за участие: 7 - 8 клас, 9 - 10 клас и 11 - 12 клас.

За да разберете повече относно провеждането и условията на състезанието, моля внимателно прегледайте информацията в секции "Регламент" и "Условия".

Регистрацията за състезанието е до 23:59 часа на 27 октомври. Заявката за участие се извършва от: www.az-moga.bg