Вярвам, че си любопитна да разбереш как ще приключи нашето пътуване в света на привличането между мъжете и жените.

С тази поредица от статии искам да ти споделя истински стойностните и привлекателни характеристики за мъжете, които са обект на изследване от психолозите и най-добрите консултанти по взаимоотношения в света.
Моето желание е да съм ти полезна с професионални и работещи насоки, с които да отключиш своята привлекателност като жена.

В първа и втора част ти разказах за значимостта на инстинктивната ни природа в света на привличането между мъжете и жените. Споделих ти 6 от 10 от характеристиките, които мъжете намират за истински привлекателни, както и практични насоки, с които да ги събудиш в себе си. Ако си ги пропуснала или искаш да си ги припомниш отново ето линк към статиите:

Част I Научи кои са топ 10 характеристиките, които мъжете намират за истински привлекателни и секси в жените!

Част II Научи кои са топ 10 характеристиките, които мъжете намират за истински привлекателни и секси в жените!

Щастлива съм да ти споделя, че вече няколко дами ми признаха, че са започнали да прилагат споделените съвети и вече имат положителни резултати. Вярвам, че промяната е възможна, ако и дадем пространство и я упражняваме.

Днес, в деня на завършване на статията, поглеждам навън и виждам как всичко е зелено и цъфнало. Край и начало в един момент.

Характеристика N7: Женствени дрехи

Вземи лист хартия и нещо за писане. Нарисувай една линия. В единия край напиши мъжествено, в другия женствено. И сега искам да поставиш на тази линия две точки, както ги усещаш за себе си. Първата да отразява колко мъжествен е твоят партньор (настоящ или бъдещ), а втората колко искаш да бъде. Сега нарисувай същата линия отдолу и сложи също две точки. Първата да отразява колко си женствена в момента, а втората колко искаш да бъдеш.

В света на любовта е важно да разбереш една много проста истина: Колкото си по-женствена, толкова по-мъжествен мъж ще привлечеш в живота си!

Добрата новина е, че с този материал ти вече разполагаш с достатъчно средства, с които да започнеш да развиваш своята привлекателност като жена.
Няма как да пропусна женствения стил на обличане. Разбира се една жена, която излъчва високи вибрации на женственост в каквото и да се облече ще бъде възприета като жена, но дрехите могат много да допринесат за твоето излъчване.

В практиката си често срещам израза „Аз рокля никога няма да облека!” Уважавам разбиранията за женственост на всяка жена и съм далеч от мисълта, че всяка жена трябва да носи рокли или поли. Обаче много често този израз означава „Аз не харесвам своето тяло и отхвърлям своята женственост”. Помисли над тези думи. Жена, която се чувства добре със своята женственост ще се облича и в рокли, и в поли, и в дънки. Такава жена гледа на дрехите като израз на самата нея и възможност да подчертае привлекателнoстта си.

Какво те съветвам да направиш:

1. Отвори си гардероба и извади всичките си дрехи. Подреди ги в следните категории: нежно женствени (ефирни рокли, поли, блузи, цветни щампи, шалове), секси (прилепнали по теб, прозрачни, къси рокли, поли, провокативни десени и цветове), удобни унисекс (блузони, раздърпани, широки панталони, тениски, суичери). Спрямо големината на купчинките ще си дадеш ясна представа до колко приемаш женствеността си. Сравни и с точката, която си отбелязала горе на линията.

2. Насърчавам те да изхърлиш, подариш или дариш тези дрехи, които не си носила от 6 месеца и с които се чувстваш унисекс! Унисекс дрехите не привличат мъжествени мъже!

3. Застани гола пред огледалото и погали всяка част от своето тяло. Изброй 10 качества, които харесваш в своето тяло и го обличай така, че да ги подчертаваш.

4. Разгледай в интернет снимки на жени с твоята фигура, чийто стил ти допада и си отдели един следобяд с приятелки да пробваш различни модели.

5. Купи си рокля, в която да се чувстваш секси и привлекателна! Внимание: секси и привлекателна спрямо твоето автентично и лично разбиране. Понякога е необходимо да пробваш цял ден рокли, за да откриеш своята!

Характеристика N8: Цветове

Докато пиша за рокли и цветове си спомних за моята учителка по биология в средното ми образование. За съжаление не помня как се казваше, но помня, че всички момчета бяха луди по нея. В моите спомени тя беше като една фея на фона на всички останали преподаватели. Винаги се обличаше с ефирни рокли, поли, панталони. Цялата беше цветна. Един ден беше в синьо, един ден в зелено, един ден на цветя. И аз, както момчетата от класа, бях омагьосана от нейната цветна женственост и дори се улавях как очаквах с нетърпение нейните часове, за да видя с какво ще бъде облечена.

От часовете ми по биология са минали 16 години, но споменът все още е жив в мен, все едно беше вчера. Убедена съм и в главите на момчетата от моя клас.
Всичко в природата е в цветове. В древността жените са почитали собствените си природни цветове и са се обличали в цвят, който да ги подчертае. Преди момента, в който изследвах себе си, мислех, че имам кафяви очи. Сега виждам, че имам златисти очи, дори с определен цвят дрехи, може да се забележи и зелено в тях.

Когато си облечена с цветовете, които подчертават или допълват цветовете на очите, кожата и косата ти, ти ще си жена, която мъжете ще забелязват, която ще се откроява от останалите жени, която ще омагьосва. 

Още съвети относно цветовете можете да видите тук.

Да си естествена и женствена изисква смело сърце.

Защото, когато си естествена мъжете ще виждат цялата теб. Ще виждат лицето и ще усещат излъчването ти.

Най-лесният начин да разбереш дали носиш правилните цветове за теб е да забележиш комплиментите, които получаваш. Комплиментите трябва да са за ТЕБ, а не за дрехата или бижуто. Тоест, ако ти кажат „Много хубава рокля”, това означава, че ти не се виждаш. На преден план изпъква дрехата, а не ТИ.

Ти искаш мъжете да са привлечени от естествената ти красота, а не от красивата ти дреха!

Какво е важно да знаеш за цветовете. Всеки цвят има свой студен и топъл нюанс. Много често смятаме, че студените цветове са синьо, зелено, лилаво, а топлите са оранжево, червено, жълто. Всъщност има студено червено и топло зелено. За справка тук.

Спрямо цвета на кожата, очите и косата ти е важно да определиш дали ти подхождат топлите цветове или студените. Топлите цветове са подходящи за жени с жълто – прасковен тон на кожата, златисто в косите и очите, златисти лунички. Студените цветове са подходящи за жени със бяло-розов тон на кожата, платинено руси, кестеняви, чернокоси, но без златисти оттенъци.
Темата за цветовете е необятна и тук искам само да ти дам основата.

Ето как може да определиш към коя група спадаш. Необходими са ти:

1. Няколко приятелки

2. Голямо огледало

3. Дневна светлина

4. Да си без грим

5. Заедно с твоите приятелки определи какви нюанси има кожата, очите, косата ти (златисти, жълто-прасковени, бяло-розови)

6. Пробвай Бяла (студен тон) и Кремавa (топъл) дреха/шал

7. Пробвай Fuschia (студен тон) и Прасковен (топъл) дреха/шал/червило. За улеснение може да кликнеш на съответния цвят, за да придобиеш ясна представа какъв е

8. Забележи с коя комбинация цветове, кожата на лицето ти е по-блестяща и по-жизнена, цветът на очите ти изпъква повече, кръговете под очите ти не се забелязват. Наблюдавай внимателно. Определено ще изглеждаш по-добре в една от комбинациите!

9. Когато определиш към кой нюанс спадаш намери в интернет съответната палитра: топла или студена и си отдели половин ден да пробваш дрехи от нея. Така ще разбереш и кой е твоят цвят. Запомни:

Всяка жена има свой цвят, който я прави да блести! Просто е важно да го намери!

Характеристика N9: Вътрешната ти женска светлина

Замисляла ли си се, че природата ни учи на много откровеност. Тя много искрено ти показва кое е привлекателно и кое не. Всяко човешко същество има вграден сензор да улавя вътрешната красота и топлина на друго човешко същество. Мили дами и мъжете го притежават. Помисли си над следната статистика. Обичам науката в полза на човека: 

Когато общуваш с друго човешко същество, то се влияе само 7% от това, което казваш, 35% от начина по, който звучиш и цели 58% от вътрешното ти излъчване, енергия, вибрация.

Къде се намира центърът при жената, който е свързан с нейното излъчване, енергия и вибрация? Намира се в областта на твоята матка. Представи си го като сфера. Това е твоят вътрешен център на красота, светлина и топлина.

Това е твоето вътрешно женско огнище. Когато има огън в него, жената може да готви, да топли, да осветява и привлича.

Храната на огъня е дървото и въздухът, ако не му ги дадеш, загасва.

Колкото по-захранена е сферата ти, толкова повече красота, светлина и топлина излъчваш.

Твоят център също има нужда от своята специална храна. И ако не му я даваш, светлината, красотата и топлината започват да намаляват, а никой не иска да стои на тъмно, грозно и студено. Вярвам, че всяка жена знае коя е тази храна за нея, но в стремежа си да нахрани всички, често не остава време да нахрани себе си.

Спри да гладуваш!

Позволи си да си припомниш, коя е твоята специална храна още сега. Вземи лист и нещо за писане или отвори нов мейл, мемо бележка или смс.

Отговори на въпроса: Какво е захранващо в моя живот?

Споделям ти моя списък за ориентир:

• Четене на Бягащата с вълци

• Танцуването на кизомба

• Разговор с близките на сърцето ми

• Разходка в природата

• Мечтаенето

• Топла прегръдка и горещ секс с любимия

• Пътуването и движението

• Писането

• Медатирането

• Природата

Избери едно от списъка, което да си го дадеш до края на деня и намери време в календара си за останалите.

Добрата новина е, че привлекателността се тренира, лошата, че не става без тренировки!

Характеристика N10: Будна сексуалност

В природата по време на размножителния период, мъжките са привлечени от излъчваните от женската послания на готовност за съвукупление. И забележи, че в света на животните женските са ухажвани и дори сериозно изморяват мъжкия екземпляр (танци на ухажване, модно ревю и др.), преди да му предоставят черешката на тортата. Смело мога да твърдя, че някои видове женски в природата са по-ухажвани отколкото човешката самка. Предполагам сте срещали жени, които с лекота и без никакви изисквания предоставят на мъжа себе си и черешката на тортата си.

Под будна сексуалност разбирам от една страна жената да е сексуална и да се чувства свободно в тази енергия и от друга да се чувства достатъчно значима, за да бъде предизвикателство за мъжа и да му сподели черешката на тортата си след като той се потруди за нея.

Будната сексуалност е да се заявиш като сексуално същество и да приемеш и да се наслаждаваш на тази част от себе си. Това е вътрешният зов на жената към мъжа, че е готова и отворена да го приеме.

Ще ти споделя историята за един вид пеперуди – копринарките. По време на разможителния период женската пеперуда отделя хормон, който е в състояние да привлече към нея стотици мъжки пеперуди, които омагьосани тръгват към нея и преодоляват доста препятствия.

Будната сексуалност оказва горе долу същия ефект върху мъжа.

Три неща трябват: буден ум, будно сърце и будно тяло, нищо повече.
Петър Дънов

Будната сексуалност живее в будно тяло. Всяка жена притежава сексуалност, но възпитанието, ограниченията, строгостта я принуждават да я скрие, да я приспи, подобно на мечките по време на зима.

Жестоката истина е, че ако не я събудиш е невъзможно, да изграждаш пълнокръвни взаимоотношения и да привличаш в живота си мъже, каквито желаеш. Повтарям, каквито желаеш!

В моята практика като консултант по женственост и връзки, психолог, искрено ти споделям, че процесът на събуждане на сексуалността е един от най-трудните.

Тук ще ти споделя едно мощно лечебно упражнение, което много силно ме докосна и ми помогна да събудя своята сексуалност. Научих го от Наталия Кобилкина и съм и безкрайно благодарна.

Ще го нарека: На четири очи с твоята вагина.

Каня те да се срещнеш отблизо с твоята вагина. Интересен факт е, че малко жени са си позволявали да изучават своята интимност. Така, че вземи едно огледало, отдели си 2 часа, в които да си сама, без модерни технологии и хора и се погледай.

Дай си право да видиш и докоснеш своята вагина, да се свържеш с тази деликатна част в теб.

След това напиши писмо на твоята вагина, което да включва следните части:

• Това, което искам да ти кажа…

• Това, на което се възхищавам в теб…

• Прости ми…

• Обещавам ти…

• Обичам те…

Благодаря ти, че беше с мен в това пътуване към женската привлекателност. Искам да завърша този материал с думите на Клариса Пинкола Естес, която обичам с всяка своя клетка:

"За да живеете колкото може по-близо до тайнственото диво, вие имате нужда от повече свобода, повече творчески живот, повече усамотение, повече женска компания, повече естествен живот, повече огън, повече дух, повече нови думи и идеи."
 

Бъди Вдъхновяваща Жена,

Марина

П.П Ако тази статия ти харесва, сподели я на приятелки и бъди част от жените, които вдъхновяват жени.