Не докосвайте мобилния си телефон за 10 минути и благодарение на УНИЦЕФ едно дете ще има питейна вода за цял ден


Екипът на Dama.bg ще ви запознае с една благородна инициатива на УНИЦЕФ, чиято цел е да осигури питейна вода на 768 милиона души. Имате ли представа, че някъде по света има хора, които нямат достъп до чиста питейна вода и за тях тя е лукс? А бихте ли повярвали, че ако не докосвате мобилния си телефон за 10 минути, УНИЦЕФ ще осигури на едно дете питейна вода за цял ден. Всичко това, разбира се, няма как да стане без спонсорите на организацията и по-специално на Giorgio Armani. 

Организацията е създала приложение, което изчислява колко дълго потребителите не използват своите мобилни телефони. Приложението работи така, че текстовите съобщения и другите уведомления просто остават в позиция на изчакване, докато не бъдат потвърдени. Може да се възползвате от инициативата на tap.unicefusa.org, като се регистрирате според указанията.

Точно сега милиони хора не правят нищо друго от това да използват мобилните си телефони. В същия момент 768 милиона души нямат достъп до този жизненоважен ресурс, какъвто е питейната вода. Така че вместо да гледате снимки на известни личности, да сърфирате в социалните мрежи и какво ли още не, помогнете на едно дете да получи питейна вода за цял ден. 

Споделете тази благородна инициатива на УНИЦЕФ с приятелите си и помогнете на хората, които нямат питейна вода.