Вики Грийн ражда първо Пресли, който тежи само 680 грама, когато е била в 26 гестационна седмица. Но тогава раждането ѝ спира, за да запази в утробата си неговата сестра близначка. Накрая ражда и Пейсли, която тежи 1140 грама, с цезарово сечение... цели 12 дни по-късно! Докато Грийн прегръща новородените си близнаци, не може да повярва, че е сътворила медицинска история.

Сега двете мъничета държат рекорда за най-дълъг период от време, за който са се родили близнаци в Англия.

Вики Грийн, която най-накрая е с децата си у дома, разказва: „Не можех да повярвам, когато се роди едното дете, а другото остана вътре. Просто трябваше да се надявам и да се моля, че ще оцелеят.“

32-годишната Грийн, асистент в училище за специални нужди в Манчестър, и партньорът ѝ Дарън Брадшоу, са разбрали, че е бременна само четири седмици преди да се роди Пресли: „Месечният ми цикъл беше спрял, но го отдавах на стреса. После си направих и тест за бременност.“ Но имало и още един шок - изследванията показват, че носи близнаци.

Майката твърди, че не е могла да повярва на това, което се случва, тъй като на този етап изобщо не е имала оформен корем. Лекарите са ѝ казали, че това е така, защото близнаци са били позиционирани близо до гръбнака.

Вики Грийн е имала две седмици, за да свикне с идеята за две деца, преди да започне преждевременното раждане. Лекарите в болницата „Сейнт Мери“ в Манчестър се опитали да го спрат, но не успяли и Пресли се появявил на бял свят.

Майката казва, че бил много дребничък, но от самото начало истински боец. След раждането му, контракциите ѝ спрели, преди да дойде време да роди второто си дете и да се прибере у дома. Тя споделя: „Това беше наистина най-странното усещане, което бях изпитвала през живота си – току-що родих едно бебе, което беше в болницата, а след това все още имах още едно вътре в мен.“ Лекарите решили да го оставят вътре, тъй като е нямало признаци за предстоящо влошаване на състоянието както на майката, така и на детето. Но 12 дни след раждането на Пресли, решили, че вече е време да изродят второто бебе, защото Грийн развила потенциално животозастрашаваща инфекция.

Близнаците останали в болницата, докато станат по-силни и сега, пет месеца по-късно, са вече у дома. А майка им казва: "Справят се невероятно добре и всеки ден качват тегло! И да, няма по-щастлива от мен!"