Няма по-сладко нещо от радостната усмивка на бебче, което чува гласа на майка си за първи път. Но любопитната широка усмивка на Алекс Денмън ще разтопи сърцето ти! Докато повечето бебчета могат да чуят майка си още в утробата през второто тримесечие и познават гласа ѝ до раждането, петмесечният Алекс е роден с двустранно умерено сензоневрална загуба на слуха, което го прави почти глух.

Наскоро детската болница „Алдер Хей“ в Ливърпул сподели разтапящо сърцето видео от момента, в който Алекс чува гласа на майка си за пръв път, благодарение на кохлеарен имплант.

„Здравей, мама е“ казва Джен Денман, майката на Алекс, а лицето на бебчето се променя почти мигновено. Постът, който според Денман, е бил предназначен само за близки роднини и приятели, веднага се разпространява и досега е харесан над 37 000 пъти и е споделен в Туитър над 9 400 пъти.

Неотдавна Джен се появява в сутрешен блок и признава, че не след дълго, след като Алекс е роден, тя и партньорът ѝ Пол са разбрали, че нещо не е наред. След втория слухов тест на детото им става ясно, че то всъщност има „частична загуба на слуха“. Според майката следващите стъпки са магнитен резонанс и кръвни изследвания. Междувременно семейството започва да изучава езика на жестовете, за да общува по-добре с Алекс, докато той свикне с импланта си. „Колкото по-рано започнем, толкова по-лесно ще е“, казва Денмън за използването на езика на жестовете с Алекс. „Всеки път, когато казваме думи като „мляко“, „мама“, „татко“ и „брат“, използваме този език.“

Майката разкрива, че в допълнение към огромния интерес към видеото, малкият Алекс получава цялата любов и подкрепа, от които се нуждае вкъщи. След като разбира, че ушичките на Алекс „не работят правилно“, по-големият син на двойката, Джо, е нетърпение да помогне. „Той е невероятен с него“, каза Джен за по-големия си син. Тя споделя, че ѝ е казал, че иска да помогне да се „оправят“ ушичките на брат му, предлагайки да се използва отвертка, защото „това използваме, за да поправим нещата“.

На въпроса кои са предизвикателствата, когато става въпрос за отглеждането на малко дете, което е частично глухо, Джен каза, че Алекс обича да вади слуховия си апарат и да го пъха в устата си. „Не можем да го оставим сам с него“, казва тя. „Той дъвче всичко!“.