Сензациите ни заобикалят всеки ден! Но никога не сме срещали нещо подобно!
Британи и Бриана Салиърс са сестри близначки, които случайно са женени за братята близнаци Джош и Джеръми. След като се женят през 2018 г., съответните двойки имат деца – Джет, който се ражда в началото на 2021 г., и Джакс, който се появява на бял свят само няколко месеца по-късно, през април.

Можете ли да разберете каква е връзката между двете деца? Не се притеснявайте, ако ви е трудно. Да, на пръв поглед те са братовчеди, но е ясно също, че Джет и Джакс споделят повече гени от средно татистическа двойка братовчеди.

За да помогнат на всички объркани хора, сестрите споделят в Инстаграм малко повече информация за това каква точно е връзката между децата. Оказва се, че Джет и Джакс са "братовчеди, генетични братя и кватернерни близнаци!"

Кватернерни близнаци е термин, използван за описание на потомството на двойки, съставени от две групи еднояйчни близнаци. Но дори и с обяснението, много хора все още не могат напълно да разберат необичайното родословно дърво.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Josh, Jeremy, Brittany, Briana (@salyerstwins)

 

"Това означава ли, че имат идентично ДНК?", "Как точно са генетични братя?" са само малка част от въпросите, които хората, запознати със случая, си задават.

А отговорът е: "Техните майки и бащи са еднояйчни близнаци. Двете групи родители имат деца. Една и съща точна ДНК създава и двете. Ако това семейство направи ДНК тест за произход, той ще покаже тези бебета като братя и сестри, а не като нормални братовчеди!"

Двойките споделят, че искат да имат и близнаци, които да бъдат родени по едно и също време! Така ще бъдат едно голямо, идентично семейство.