Навярно често правите палачинки за семейството си, защото е бързо, лесно и много вкусно. А разнообразието от вкусове е неизчерпаемо: конфитюр, шоколад, плодове, сметана, шунка, топено сирене, кашкавал, яйце, лук, гъби и с какво ли още не. Но днес от Dama.bg искаме да ви предложим едни невероятно вкусни палачинки с кашкавал. Настърганият кашкавал е част от състава на тестото за палачинките, което ще ни даде златист и ароматен краен резултат. Без съмнение, това ще е новият ви фаворит в кухнята.
Необходими продукти:
• 2 яйца;
• 1 ч. л. сол;
• 1 ч. л. захар;
• 300 мл вода;
• 200 г брашно;
• 1 ч. л. бакпулвер;
• 50 мл олио;
• 150 г настърган кашкавал;
• 1 скилидка чесън;
• спанак или рукола
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта и солта до получаване на еднородна смес. Добавете водата.
2. Към получената смес добавете брашното и бакпулвера. Добавете олиото.
3. Настържете кашкавала, нарежете спанака/ руколата и чесъна. Добавете всичко в получената смес.
4. Сега остава единствено да изпечете палачинките. Разбърквайте периодично сместа преди всяка следваща палачинка, за да може кашкавалът и чесънът да се разпределят равномерно в тестото.