Колкото и да ни повтарят, че всеки е различен и уникален, има някои неща, които учените са доказали, че са еднакви за определена група хора. Ето какво е характерно за хората, родени през есента:

Живеят по-дълго

Немско проучване, проведено в Дания и Австрия, показва, че хората, родени в месеците между октомври и ноември, живеят поне 6 години повече от останалите. Според учените, направили изследването, причината се крие още в периода на бременността - през есента жената се храни с по-качествени и витаминозни плодове и зеленчуци. В резултат на това се раждат по-здрави бебета.

Друго изследване, проведено в Чикаго, показва, че хората, доживели 100 години, са родени в месеците септември, октомври и ноември. Изненадващо, нали?

Децата, родени през септември, са по-високи

Ако искате да ставате волейболисти или баскетболисти и сте родени през есента, значи сте спечелили от лотарията. Английско проучване доказва, че децата, родени в късното лято и началото на есента, са поне с 5 см по-високи от хората, родени през останалото време от годината. Причината се крие в лятната бременност, когато майката е изложена по-дълго време на слънце и поема по-голямо количество витамин D.

Имат по-здрави кости

Изводът е направен от същото проучване. Късното лято и ранната есен ще ви донесат устойчива костна система, така че впускайте се смело в спорта!

Чудесни атлети са

Искате да имате телосложението на Бекъм или Серина Уилямс? Е, кога сте родени? Ако е през есента, то имате сериозна възможност да го постигнете.

Доказателство е продучване, проведено сред 8000 деца, в което е наблюдавана тяхната бързина. Резултатите показали, че тийнейджърите, родени през октомври и ноември, бягат около 10% по-бързо от децата, родени през лятото, пролетта и зимата. Същите те скачат 12% по-високо и са 15% по-силни и устойчиви на натоварване.

Предразположени са към астма

Дори да са чудесни атлети и спортисти, децата, родени през есента, са предразположени към астма. Според специалисти това се дължи на факта, че са се родили точно преди зимата, когато е пикът на грипови и вирусни заболявания. Именно тогава и имунната система на майката е по-слаба, а оттам и на бебето. 

Имат повече алергии към храни

Есенните бебчовци най-често развиват алергии към яйца и мляко. Една от теориите е, че по време на бременността (през пролетта) полените са доста упорити и навсякъде около нас. Така, ако майката е предразположена, е напълно вероятно и бебето да бъде с подобна алергия.

Пълни отличници

Имате ли дете, родено прeз есента, бъдете сигурни, че то ще бъде най-доброто в класа! Британско проучване показва, че преобладаващите отличници са родени именно тогава. Летните бебета, от друга страна, се смятат за най-слаби ученици.

Факти, какво да ги правиш...