„Съвършенство”. Тази красива дума е пълна с власт. Да кажеш на някого, че е перфектен е най-големият комплимент, но също така създава очаквания към него. Казваш му, че няма недостатъци, но в реалния живот съвършенството не съществува. И все пак всеки път, когато включиш телевизора или влезеш в социалните мрежи, виждаш перфектния живот на другите. Забравяйки, че хората се преструват и прикриват недостатъците си. Когато видиш това, е естествено да започнеш да сравняваш собствения си живот с този на другите. Ако смяташ, че животът на другите е съвършен, помни, че нещата не са такива, каквито изглеждат. Всички имаме недостатъци, но не ги показваме.

Замисляла ли си се, че по-голямата част от хората, които се опитват да изглеждат съвършени, са именно жени? Но защо това е така? Може би смятат, че трябва да отговарят на обществените очаквания или запълват празнина в живота си, преструвайки се на нещо, което не са. Показват красивите си домове, луксозните ваканции, невероятния съпруг, перфектното си тяло, красотата около себе си... постигната с многобройни приложения. Може би имат вътрешни борби и това е начинът им да се справят.

Е, аз отказвам да бъда едно от момичетата, които се стремят към съвършенство, момичетата, които определят стойността си според това, което другите мислят за тях. Никога няма да имам перфектен живот. Няма да имам перфектно семейство, дом или кариера, но честно казано, дори не искам тези неща. Искам живот, в който има баланс. Живот, пълен с красива бъркотия и подреден хаос. Искам живот, който е уникален за мен, а не такъв, който следва очакванията на другите.

Аз не съм като перфектните момичета. Полагам усилия за външния си вид заради себе си. Не казвам и не правя нещата с надеждата, че ще впечатля другите. Вярна съм на себе си и показвам добрите и лошите си страни.

Не се опитвайте да постигнете съвършенство, защото е невъзможно. Важно е да приемем различията си, белезите и миналото си, защото са част от нашата история. Не забравяйте, че тези несъвършенства ни правят уникални. Диамантите са перфектни, хората са просто очарователно несъвършени.

Никога няма да бъда като онези перфектни момичета, не се стремя да приличам на тях. Това съм аз... перфектно несъвършена, несъвършено перфектна и не бих искала да бъда друга! А ти?