Коледна песен отпреди 65 години оглави седмичната класация на "Билборд" за сингли, съобщават от изданието. Парчето е Rockin' Around the Christmas Tree и е изпято за първи път през 1958 г. от Бренда Лий.

Тя се занимава с музика още от 5-годишна, но твърди, че никога не е постигала големи успехи като дете. Затова така и не разбира каква е била мотивацията на текстописеца Джони Маркс да я покани да изпее Rockin' Around the Christmas Tree. Когато записва песента, тя е само на 13 години.

Парчето няколко пъти влиза в класацията Hot 100 на "Билборд", но никога не успява да се изкачи до върха. Дори когато става част от саундтрака на филма "Сам вкъщи" през 1990 г., не успява да оглави класацията. През 1964 г. песента заема 64-то място, а в периода 2019 - 2022 г. се изкачва до второто място в празничния сезон.

Днес, 65 години след създаването й, песента Rockin' Around the Christmas Tree успя да оглави класацията на "Билборд". Преди коледно-новогодишните празници обикновено навсякъде звучат коледни песни и тази на Бренда Лий е една от тях. В периода 24 - 30 ноември песента е слушана общо 34,9 млн. пъти в стрийминг платформите, пускана е 20,7 млн. пъти по радиото и има 3 хил. тегления. Първото място в класацията на "Билборд" за сингли мотивира 78-годишната Лий най-накрая да заснеме и видео към песента.

В празничния сезон не само парчето на Бренда Лий влиза в седмичната класация за сингли. В Hot 100 на "Билборд" влизат още Jingle Bell Rock на Боби Хелмс (четвърто място), Last Christmas на Уам! (пето място), A Holly Jolly Christmas на Бърл Айвс (шесто място) и It's the Most Wonderful Time of the Year на Анди Уилямс (десето място).