Не се влюбвай в Дева, защото представителите на тази зодия са най-истинските хора, които някога си срещал. Техните честност и неспособност да крият кои са всъщност ще те мотивира и ти да покажеш истинската си същност.

Девата ще те тласне към неща, от които се страхуваш. Такива, които сърцето ти иска, но умът ти отрича. Тя ще бъде до теб, когато вземеш решение, което ще промени живота ти. Дори и да звучи налудничаво, ако това е нещо, което наистина желаеш, ще ти помогне да стигнеш дотам.

Не се влюбвай в Дева, защото тя е перфекционист и колкото и да ѝ казваш, че е достатъчно добра, най-големият ѝ недостатък е да вижда всичко, което смята, че ѝ липсва. Винаги си поставя високи цели. Някои мислят, че се опитва да накара всички да изглеждат лоши, но истината е, че тя просто се опитва да бъде достатъчно добра за себе си. Това, което смята за обикновено, за всички други е необикновено. Но тя не го виждат по този начин. Болезнено скромна е и никога не вярва, че е достатъчно добра.

Не обичай Дева, защото трудно приема своите грешки и недостатъци. Често се придържа към миналото повече, отколкото трябва, и се бори да си прости. Това е иронично, защото прощава първа и не задържа лоши чувства в себе си.

Независимо от това колко строга би могла да бъде със себе си, няма да приложи тези „стандарти“ върху теб. Оценя те повече от всеки друг. Знае, че не е лесна за обичане, но се стреми да обича себе си, така че ще оцени способността ти да опиташ и ще ти отвърне с безусловна любов. Иронично е, защото обича всички около себе си и това може да те разочарова, защото би искал да насочи тази грижа и към себе си.

Не се влюбвай в Дева, защото не прави нищо половинчато в живота си, това също включва любовта и връзките ѝ. Ще ти даде всичко и най-доброто от себе си, а ти ще се чудиш дали можеш да се справиш с това.

Не обичай Дева, защото никога няма да спре да се бори за теб. Никога няма да се откаже от теб. Няма да спре да вярва във всичко, което си и това, което можеш да постигнеш. Ще иска да бъде до теб, когато го вървиш към целта си.

Не се влюбвай в Дева, защото тя винаги работи, за да успее, но ако можеш да бъдеш партньор, който я мотивира и я кара да се самоусъвършенства, ще бъдете двойка, на която всеки би завидял.