Всички казват, че най-добре е си лягаш рано и да се будиш рано. Това те правило по-продуктивен. Така ли е наистина? Защо някои хора работят най-добре през нощта? Защо тогава мозъкът им сякаш включва на по-високи обороти? Защото те просто са „нощни птици”. Това са хора, които предпочитат усамотението, когато всички вече спят, телефоните не звънят и улиците са тихи. Това са хора, които именно тогава раждат големите идеи (които се изпълняват от другия тип, от „ранобудните”). Това са хора, които са различни.

1. Нощните птици са изключително креативни

Това са хора, които обичат да импровизират. И наистина им се отдава. Те не обичат да следват правилата, а винаги търсят собствено решение на задачата. Нещо повече, сами поставят пред себе си нови и нови задачи. Обичат провокациите. Обичат иновациите. Обичат да надскачат границите си.

2. Нощните птици обичат да остават насаме с мислите си

Това са хора, които мислят с размах. Плановете им са големи, но и успехите им са големи. Защото чертаят предварително всичко в ума си. Всяка малка стъпка. И всяка голяма. За да го направят обаче, те трябва да остават насаме с мислите си и да разгледат ситуацията от всички ъгли. А какво по-добро време за това от малките часове на нощта, когато няма кой да ги безпокои?

3. Нощните птици се събуждат по-отпочинали

Да, така е. Не вдигайте учудено вежди. Хората, които си лягат рано и стават рано, всяка сутрин имат нужда от чаша или две кафе, преди да започнат да „функционират” адекватно. За нощните птици обаче това не важи. Защо ли? Ами защото когато си легнете, след като вече не можете да държите очите си отворени, тялото ви изпада в много по-дълбок и здрав сън. Затова и не са ви нужни кой знае колко часове сън, за да събудите отпочинали.

4. Нощните птици са по-спокойни от останалите

Това са хора, които не се стресират лесно. А когато им се случи, бързо успяват да овладеят емоциите си и да възвърнат самообладанието си. Това им помага да мислят по-ясно, когато са в ситуация, която изисква бързи и важни решения.

Нощните птици са комбинативни, оригинални и самостоятелни.
Нощните птици са хора, които не трябва да бъдат променяни.

 

Автор: Чейс Холик