Днес Столична община оповести, че ще въведе пробен период от 3 месеца, през който в София ще има и нощен абонамент.

Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че предложението нощният абонамент да бъде експериментален, е нейно. А в края на периода ще бъдат взети под внимание всички плюсове и минуси.

Причина за въвеждането на нощен абонамент са многобройните нощни заведения в центъра на София. Според представители на Столична община клиентите на всички тези заведения ползват паркоместа в малките часове на нощта напълно безплатно, ощетявайки общината. 

Нощният абонамент ще важи от 19:30 часа (бел. ред. - но не по-късно от 8:30 часа сутринта), когато приключва работното време на синята зона. Ще е валиден и през уикендите и ще важи само за определени места.

Освен това днес беше официално прието разширяването на зелената зона с още 5500 места. От Горен "Лозенец”, част от "Красно село" - между булевардите “И. Гешов”, “П. Славейков”, “Тотлебен” и “Г. Софийски”, част от район "Възраждане" - между булевардите “К. Величков”, “Сливница”, “Ал. Стамболийски” и улиците “Д. Петков” и “Опълченска”, и в район "Оборище" - между булевардите “Христо и Евлоги Георгиеви”, “Ситняково”, “Д. Николаев” и ул. “Черковна”. 

Какво е мнението ви за въвеждането на експериментален нощен абонамент и необходим ли е той според вас?