Един от най-интересните аспекти от нумерологията са царските числа, наречени още господарски. Те са 11, 22, и 33. Някои считат, че и 44, 55, 66 и нататък също спадат към тях.

Ако трябва да сме напълно точни, трябва да са само първите, но защо? Защото 11 съдържа 1 два пъти, 22 – 2 два пъти и 33 – 3 два пъти. Различното е, че 1, 2 и 3 са специални числа, а повтарянето, на която и да е друга цифра не прави двуцифреното число царско.

44, 55, 66 и другите са заредени с енергия, докато, например, 45, 56 и 67 не са.
11, 22 и 33 са царски числа, защото притежават повече потенциал от други числа. Те са изключително заредени, трудни и отнема време и голямо усилие да станат част от нечия личност.

Царско число 11

Числото е най-интуитивното от всички. То събира нервна енергия, липса на рационално мислене, скромност. 11 е мечтател, зареден с харизма, лидерство и вдъхновение. Това е числото, което създава динамика, но и вътрешен конфликт. За съжаление, може да доведе до развиване на фобии. 11 е онова число между величието и разрухата. То е потенциал за растеж, стабилност и сила. За него истината не е в логиката, а във вярата. Това е номерът на психиката.

Царско число 22

22 притежава най-голямата сила от всички. То може да сбъдне всичките ти мечти, притежава много от положителните черти на 1, дисциплинирано е, но няма граници. В това число са заложени много големи идеи и планове, лидерство и голямо самочувствие. Ако не се прилага практично, то може да изгуби потенциала си. За разлика от 11, 22 се ръководи от практика и логика.

Царско число 33

Това число има най-голямо въздействие. То е т.н. „учител“. 33 е комбинация от 11 и 22 и събира техния потенциал. Числото 33 се фокусира върху духовното издигане на човечеството. Рядко се вижда пълната му сила.

Числото 33 има значение само при важни числа от нумерологията като „Числото на жизнения път“, „Личността“, “Зрелостта“, „Изразяването“ и „Желанията на сърцето. В останалите случаи то не е от огромно значение.

Какво трябва да означава всичко това?

Те символизират триъгълник на просвещението.

Числото 11 символизира въображението и всичко видимо.
Числото 22 комбинира въображението и действието.
Числото 33 представлява ръководство за света.