Ако имате котка у дома, то тогава знаете, че тя знае отлично как да привлече вниманието ти. Животното всеки път избира различен подход, за да изпълни плана си, но той най-често включва мяукане. Дали наистина единствената цел на котешкото “мяу” е да заяви присъствието и желанието си за нежни ласки? Ето какво откриха учените:

Ако смятате, че чрез мяукане котките комуникират помежду си, то това съвсем не е вярно. Истината е, че сладките пухкави създания имат съвсем различен метод за комуникация помежду си и той се изразява в определена позиция на опашката и ушите. А мяукането е запазено е специално за хората. Точно така, котката ви се опитва да говори с вас, знаейки, че хората няма как да разпознаят знаците на тялото ѝ. Да, всяко коте говори на нашия език, но по свой начин.

Специалистът Сюзан Шутц е открила, че интонацията на котешкото “мяу” всъщност разкрива и колко настоятелно е котето. Ако чуете, че пухкавото ви съкровище повишава все повече и повече “глас”, то искането вече не търпи отлагане.

Ние от Dama.bg задължително ще се заслушаме по-внимателно в мяукането на сладките немирници и ще се опитаме да разпознаем каква точно е молбата им. А според силата и честотата на мяукането ще се ориентираме дали е задължително да изпълним дадена молба на момента. А вие?


Виж още:

Забавни снимки: Котешката логика